От х:

Днес в x:

До този момент не сме теглили кредит. Много сектори работят на пълни обороти

Имаме една от най-важните задачи - да запазим парите за пенсионерите, за работещите, тези, които са в социалните системи, медицинските лица, армията, полицията, коментира премиерът Бойко Борисов по време на изслушването в парламента, поискано от "БСП за България".

До този момент не сме теглили кредит, съобщи премиерът.

Вие като опозиция вместо да ми казвате "Недей харчи парите", за да можем след време да приложим нашите планове, вие сега ме тикате да извадим милиардите, да ги раздадем и след това вие да изпаднете в шок и да викате: "Ама те дадоха парите", коментира той. Борисов посочи, че дават много грантове, включително и в земеделието.

В експозето си той информира, че 1387 са потвърдените случаи на Ковид-19 в България, от които 58 починали и 222 излекувани. По данни на Европейския център за контрол на заболяването България е на първо място по нисък брой заболели лица на сто хиляди население и на трето място след Словакия и Латвия по най-нисък брой на починали лица на сто хиляди население, което е индикатор и много ясен отговор, колко навременни са били мерките, каза Борисов.

Премиерът отбеляза и колко бързо са били реорганизирани индустриите за производството на защитни облекла, маски и шлемове за осигуряване безопасността на хората на първа линия.

Борисов констатира, че благодарение на средствата за масова информация можем да наблюдаваме какво се случва в света. "Ако някъде имаше план, който да гарантира икономическото развитие, на която и да било държава, можеше лесно да го припишем. В случая в България много сектори продължиха да работят и то на пълни обороти, а някои и на по-високи обороти - селското стопанство, строителство, ИТ сектора.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини