От х:

Днес в x:

Започна масовото тестване на хората в Банско за антитела

Започна масовото изследване на хората в Банско с тестовете, дарени от Делян Пеевски. На града бяха предостави 2000 бързи теста. Масовото тестване трябваше да започне още преди дни. Заради липса на консумативи, обаче изследването беше отложено.

Масовото тестване започна в 10.30 часа, когато служители на РЗИ пристигнаха в курортния град, съобщи NOVA. Стана ясно, че Банско разполага с 6000 теста. От РЗИ обясниха, че могат да работят с темпо от 50-60 пациенти на ден.Това означава, че ако бъдат изпълнени всички 6000 теста, с това темпо тестуването в града ще приключи след 4-5 месеца.

По неофициална информация от изследваните до момента, няма хора с антитела. На тестуване бяха подложени първо медицинските лица. 

"Ще работим с бързите тестове, ще се търсят антитела. Ако намерим нещо, ще се отбелязва", обясни Татяна Джупанова от РЗИ - Благоевград.

" Много са тестовете - това, което ни беше обещано и това, което получихме вчера като дарение от колегата, кмета на Белица и от господин Пеевски. Можем да тестваме повече от половината население на общината", обясни кметът на града Иван Кадев.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кт
    КТБ
    0 0
    14:53, 12 апр 2020
    Шайката прави ********* герой.

Случаен виц

Последни новини