От х:

Днес в x:

Чатботът Скили е вече на сайта на Община Първомай

Община Първомай се възползва от Чатбот платформата Скили, предоставена безплатно от българска IT компания, разработена по повод пандемията от Ковид 19. Чатботът отговаря на най-важните въпроси, свързани с превенция на вируса, симптоматика и др.

Продуктът е създаден на английски и на български език. На едно място събира статии, инфографики, презентации, видеа и възможност за общуване с чатбот.. Чатбот се обяснява като изкуствен интелект, „който се държи като човек“- накратко може да се задават въпроси в свободна форма и в зависимост от заредената база данни „разговаря“ с питащия.

Информацията в платформата е събрана от Световната здравна организация и Българското здравно министерство. Чрез въпроси и отговори дава възможност човек да провери дали състоянието му отговаря на симптомите на COVID-19.

Линк към Скили има в сайта на община Първомай и се намира под стандартните бутони и над секцията за новини.

От компанията уточняват, че чатботът не изпълнява функциите на лекар. Той отговаря на въпроси на гражданите, ориентира ги и дава само първоначална оценка и казва: “обадете се на лекар, ако имате симптоми". Работата по платформата е започнала по време на пика на заболяването в Китай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    вай вай изкуствен интелект в белия дом ще изяде хляба на естествения интелект
    Дано зарази администрацията
Последни новини