От х:

Днес в x:

Google ще добави на търсачката си чатбот с изкуствен интелект

Технологичният гигант Alphabet планира да добави към своята търсачка Google функцията "изкуствен интелект, който разговаря с потребителите". Това съобщи в интервю за "Уолстрийт джърнъл" главният изпълнителен директор на корпорацията Сундар Пичай.

Напредъкът в сферата на изкуствения интелект ще повиши възможностите на Google да изпълнява многобройни заявки за информация от различни области на знанието, отбелязва Сундар Пичай.

Той отхвърли идеята, че услугата чатбот, базирана на изкуствен интелект, представлява заплаха за бизнеса на Google, свързан с търсене на информация, който генерира повече от половината от приходите на Alphabet.

Главният изпълнителен директор на корпорацията не дава отговор на въпроса кога потребителите на търсачката "Гугъл" ще получат правото на свободен достъп до новата й функция, базирана на изкуствен интелект.

Сундар Пичай подчертава, че с помощта на новите технологии Google продължава да усъвършенства своя чатбот, който е създаден въз основата на изкуствения интелект Bard.

Alphabet се опитва да се конкурира с друг технологичен гигант - Microsoft, който инвестира милиарди в проекта ChatGPT - чатбот, разработен от стартъп компанията OpenAI. Той беше представен през миналата година и придоби популярност в целия свят благодарение на гласовата си функция, чрез която изкуствен интелект "разговоря" с потребителите, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини