От х:

Днес в x:

Млад мъж от Кърджали е поредният заразен от коронавируса в областта

Млад мъж на 26 г.от Кърджали е поредният заразен от коронавируса в областта. Той е на амбулаторно лечение. Това е седмият вирусоносител в Кърджалийско. Случаят е подаден от Регионалната здравна инспекция-Кърджали. Това съобщи за медиите на редовния брифинг на Националния оперативен щаб неговия председател проф.д-р ген.Венцислав Мутафчийски.

Не очаквам 26-годишният кърджалиец с установена коронавирусна инфекция да има много контакти. Сега се издирват такива лица, но най-вероятно като брой няма да са много. Той и чичо му преди дни са се прибрали от Дания. В момента и двамата са под карантина, която се спазва стриктно, каза за „Нов живот“ д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ в Кърджали.

Чичото на младежа няма положителна проба. След няколко дни отново ще бъде изследван. И двамата са в дома си и спазват карантината. Биват проверявани по няколко пъти на ден – и от РЗИ, и от полицията. Младият мъж е в добро състояние, няма оплаквания, нито симптоми към момента.

И двамата са от Кърджали.

Всички пациенти, диагностицирани с коронавирус до момента, са в добро състояние. Нито един от хоспитализираните не е в интензивен сектор. От вчера се е подобрило състоянието и на тези в Ардино и не им се налага по-специфично лечение.

 По последни данни заразените до момента в страната са 412 души. Новите случаи за денонощието са 33. Общо 146 са пациентите настанени в болници.Сред тях е и народният представител Хасан Адемов.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини