От х:

Днес в x:

Общинският кризисен щаб в Ардино: Заразените от коронавирус са в добро състояние ,72-ма са под карантина

Общинският оперативен щаб - Ардино с обръщение към жителите на общината:

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Съгласно разпорежданията на Националния оперативен щаб органът, който оповестява официално всички случаи на COVID-19 в страната е Националния оперативен щаб за борба срещу коронавирус.
Днес 28 март 2020 г. от 08: 00 часа беше потвърдена положителна проба на двама пациенти на 68 г. и 71 г. от с. Горно прахово, община Ардино, хоспитилизирани в МБАЛ „Ардино“. Състоянието на пациентите към момента е стабилно, по мнение на лекуващите ги лекари.
Общинският оперативен щаб предприе всички необходими мерки при установени случаи на COVID -19 – осъществи се дезинфекция на МБАЛ „Ардино“, установяват се всички контактни лица на болните, с цел да бъдат карантинирани.
От 13.03.2020 г. е разпоредено на кметовете и кметски наместници по населени места да предават информация на Щаба за всички лица прибиращи се по постоянен и настоящ адрес. Данните са предавани на РЗИ – Кърджали за издаване на предписания и поставяне под карантина. На територията на община Ардино има 72 лица, които са под карантина и съвместно с представили на РУ – Ардино следим за спазване на карантината.
За пореден път умоляваме гражданите на община Ардино да проявят гражданско самосъзнание и здравна култура, да изпълняваме предписанията на Националния оперативен щаб и здравните органи. Нека бъдем отговорни пред нас, пред нашите съграждани и да дадем своя принос за излизане от тази криза.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини