От х:

Днес в x:

Окръжен съд – Кърджали остави в ареста тримата мъже, обвинени в лихварство

Окръжен съд – Кърджали взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Г., на 49 г., В.М., на 57 г., и Г.Д., на 47 г.

На всеки един от тримата е повдигнато обвинение за извършване на престъпление по чл. 252, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс - т.нар. „лихварство” - банкова дейност без разрешително, като с дейността си са причинили другиму значителни вреди и са получили за себе си значителни неправомерни доходи. Максималното наказание, което законодателят предвижда в този случай, е до 10 години „лишаване от свобода”, глоба до 10 хиляди лева и конфискация на имуществото или част от него. Тримата са обвинени и в извършване на престъпление по чл. 213а, ал. 1 от НК – изнудване, за което е предвидено наказание от една до шест години „лишаване от свобода” и глоба до три хиляди лева.

За да вземе най-тежката мярка „задържане под стража” съдът прие, че е налице обосновано предположение, че тримата обвиняеми да извършили престъпленията, за което са привлечени към наказателна отговорност; доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление, както и да повлияят на свидетелите по делото.

Определението на Окръжен съд – Кърджали подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен срок.

                                   Станислава Георгиева

                                                           Експерт „Връзки с обществеността”

                                                           Окръжен съд - Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини