От х:

Днес в x:

Млад мъж живя една година без да харчи пари за храна

Роб Грийнфийлд е екоактивист, инфлуенсър, лектор и е типичен пример за това, че на човек не му трябва много, за да е щастлив, здрав и успешен.

Преди време той стартира инициатива да отглежда и засажда храна в чужди дворове в САЩ.

И сега той съобщава, че през изминалите 12 месеца е успял да направи нещо, което на пръв поглед изглежда невъзможно. 

В продължение на една година той не е дал нито стотинка за храна или лекарства, и се храни само с продукти, които е отгледал сам, дадени са му от някои или е намерил в някоя кофа.

Роб не е клошар или бездомен. Експериментът му бе по-скоро за обществено назидание в контекста на милиардите тонове изхвърлена храна всяка година.

Роб наскоро е започнал поредно ново предизвикателство, което е без краен срок. Той е решил да се освободи от всичко излишно и е запазил за себе си само 44 вещи, с които възнамерява да живее занапред.

Идеята на Роб е да бъде "балансираща тежест" на крайно консуматорското западно общество, да опрости живота си още повече и да разпространява минимализма като здравословен начин на живот.

Роб няма банкови сметки, няма застраховка и не се осигурява. Живее в малка къща, направена от самия него в двора на негов приятел.

Роб признава, че лайфстайлът и решенията му са "крайни и радикални", но смята, че също толкова крайни и радикални са проблемите, пред които е изправено обществото в глобален план. 

Коментари в сайта

Последни новини