От х:

Днес в x:

Испанският скеч за Бойко Борисов. Преглед на печата

24 часа

Александър Чаушев: Къщата в Барселона е моя, празна е. Борислава Йовчева беше под наем

"Къщата продължава да е моя. Никога не съм живял там и никой не живее в момента там", каза за "24 часа" бизнесеменът Александър Чаушев за къщата в Барселона, за която каталунският вестник "Периодико" писа, че е закупена от премиера Борисов за бившата моделка Борислава Йовчева. Чаушев каза това и преди години, когато скандалът пак бе притоплен.

Красавицата обаче е живяла някога в луксозния имот като наемателка, но Чаушев не я познава лично.

Труд

Испанският скеч за Бойко Борисов

Испанско издание написа пиеса за пране на пари в Барселона с българско участие. Най-неочаквано в последно действие се появява и българският премиер Бойко Борисов. Позовавайки се на неясни факти от испанската полиция, в. "El Periodico" мъчително се опитва да направи връзка между българския премиер и схема за престъпления.

"Труд" се свърза с прокуратурата в Каталуния, откъдето директно казаха да се търси "El Periodico" за информация по случая. Но тъй като "Труд" прави разлика между реални и художествени събития, се отказа да търси повече подробности за художествената пиеса на испанското издание.

"Нямам нито къща, нито някакъв бизнес в Испания. Казвал съм го сто пъти досега, казвам го отново. Ходил съм като кмет преди 15 години в Барселона", коментира премиерът Бойко Борисов от Брюксел.

Монитор

28 000 чужденци лекувани в България за година

Германската страна започва да изпраща организирано хора на здравен туризъм в нашата страна от тази година, съобщиха още от Министерството на туризма. Федералното сдружение на здравните каси (GKV-Spitzenverband) вече е добавило България в списъка на държави, в които могат да бъдат предоставяни услуги по превантивна медицина и амбулаторна помощ, като направените разходи на немските туристите ще бъдат възстановявани от техните осигурители, съобщиха още от министерството. Става въпрос за амбулаторно лечение, а не за болничнои се отнася до медицинска превенция рехабилитация и се покрива от германските здравноосигурителни каси. От германска страна вече са одобрени 26 балнеоцентрове и хотели.

Сега

Няма консенсус за изход от проблемите с втората пенсия

По нито един от проблемите при изплащането на втора пенсия няма консенсус и окончателно решение, стана ясно от разяснения на социалния министър Деница Сачева днес. Няма решение дори по считаното за почти сигурно удължаване на срока, в който първите пенсионери с две пенсии биха могли да прехвърлят парите си в НОИ.

Както е известно, около 17 000 жени ще са първите, които ще се пенсионират с две пенсии догодина. Догодина условия за пенсия се очаква да изпълнят 20 000 жени, родени през 1960 г., но 1800 от тях вече са прехвърлили осигуряването си изцяло в НОИ.

Капитал дейли

Автогол с еврозоната, мачът продължава

Допреди няколко седмици пътят на България към чакалнята за еврото изглеждаше ясен. Или поне в груби щрихи - техническите детайли бяха отметнати като изпълнени, а последната реална пречка е капитализацията на Първа инвестиционна банка и Инвестбанк.

В края на януари обаче темата за еврото изхвърча от тихото русло на технократска подготовка и е напът да катастрофира в мантинелата с дадения заден от премиера Бойко Борисов. Камъчето, което я спъна, се оказаха не добре комуникирани от управляващите законови промени. Публичният дебат бързо премина от границите на експертността в сферата на спекулациите и събуди неоснователни, но старателно подклаждани страхове за съдбата на валутния борд в страната.

Дума

Предлагат намаление на половина на стажа за отпуск

Минималният стаж за придобиване на право на платен годишен отпуск да се намали от 8 на 4 месеца. Това предлагат от Министерството на труда и социалната политика. Министър Деница Сачева обясни, че това се налага, за да се изравним със законодателството на Европейския съюз. В момента в Кодекса на труда е записано, че при постъпване на работа за първи път работникът или служителят може да ползва платения си годишен отпуск, когато придобие най-малко 8 месеца трудов стаж. МТСП е направило предложения за намаляване на максималния период за сумирано изчисляване на работното време от 6 на 4 месеца.

Предлага се и възможност чрез договаряне между социалните партньори да има по-голяма продължителност на извънредния труд в една календарна година - до 300 часа. Ще се запази общоприложимото ограничение за извънредния труд до 150 часа, но в случай, че работодатели и синдикати се договорят, ще може извънредният труд да се увеличи до 300 часа годишно.

Стандарт

Ето коя група държави Борисов нарече ДАНС

Мисля, че днес не сме узрели за подобно решение. С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел липсата на съгласие по преговорите за бюджета в ЕС. Борисов подчерта "колко е важно единството на съюза, по-изостаналите региони да им бъде обърнато особено внимание. И новата четворка - ДАНС, както я нарекох за кратко, абсолютно се съгласиха с мен. И холандският премиер, и шведският, и датският, и австрийският".

"Поне 10 пункта им дадох, с които могат да аргументират за България защо трябва да имаме добър бюджет - нулева миграция, енергийна... диверсификация. Много се уморих", заяви премиерът след края на дългите разговори.

Земя

Пълен хаос с толсистемата

Жители на 7 села от общините "Родопи" и "Садово" са готови да излязат на протест, ако знакът за винетка, поставен на надлеза на "Скобелева майка" не бъде премахнат.

Хората от Ягодово и Катуница обясняват, че са вкарани в абсурдна ситуация да купуват винетка за 200 метра. Населението на дупнишкото село Джерман, което отстои от Дупница на 1 километър, съща иска отмяна на винетката, както е за някои от кварталите на София, каза кметът на селото Ангел Цветков.

За два дни след въвеждането на тол таксите заради липса на винетки с по 70 лева са глобени над 70 души от селото. Вчера министърът на регионалното развитие Петя Аврамова призна, че ако всички общини в страната решат, че за придвижване от дадено село до общински център по републикански път винетка и тол не трябва да има, това в крайна сметка ще опорочи въвеждането на тол системата, която ще започне да функционира от 1 март.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ту
  Турчина
  2 -2
  08:29, 22 фев 2020
  Свърши се вашата. Особено на Малкия мавър и Тошо, който е проект на Ш. Шизофреничката.

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се разпилявайте в странични занимания, само ще отнемат от времето ви и ще разпилеят енергията, без да свършите своите задачи. Бъдете отговорни към себе си и бизнеса си, имате ангажименти, които не търпят отлагане. Здравето ви също не търпи пренебрегване, възможни са изненади, които могат да ви изведат от кондиция и да ви навредят.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е някои от вас да се отдадат на делови ангажименти, имате възможност да свършите наистина добра работа. Не се отказвайте и от предложение за приятно прекарване на втората част от деня. Очаква ви интересно откритие в личен план. Отворете се повече към възможностите, които ви се предлагат.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще ви носи повече удоволствие, отколкото сте очаквали. Това е така, защото най-после виждате реалните резултати от упоритата си работа напоследък. Приятна среща с човек от вашата професионална сфера ще разнообрази деня ви. Подходете по-дипломатично към личен въпрос, който вълнува и ваш близък и се постарайте заедно да се справите.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете недоброжелателни към вас хора, затова бъдете предпазливи и не отстъпвайте от собствените си интереси. Не се главозамайвайте и мислете трезво върху плановете си. Също така не си поставяйте неизпълними задачи. Близките ви подкрепят и това ви дава допълнителни сили.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Имате чудесната възможност да осъществите намеренията си. Ще се радвате на късмет във всяко едно отношение. Ще успеете да се възползвате от ситуацията на работното място и то по начин, който да ви гарантира добри позиции и за в бъдеще. В личен план ви предстоят промени, към които се стремите от доста време насам.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се почувствате много добре ако опитате да не налагате на всяка цена мнението си, особено що се отнася до въпроси от служебен характер. Успеете ли да видите позитивното в предложенията на хората около вас ще спечелите много не само в материален план. Отношението към вас също ще се подобри и може би това е по-важното в случая, тъй като ще се създадат условия за бъдеща ползотворна работа.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Твърдо решени сте да промените нещата, които ви пречат да живеете пълноценно и спокойно. На първо време ще се заемете със себе си, давайки отговор на това, какво и от кого го искате. Има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите, а защо не и от отрицателни мисли.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предлага много изкушения и мнозина от вас едва ли ще устоят, пък и не е нужно. Интимните ви похождения ще се увенчават с успех, а опитите ви да укрепите финансовото си състояние също няма да са напразни. Все пак въздържайте се от прекалено смели покупки.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ще е успешен за вас, тъй като подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Свойството ви да действате постъпателно и да не избързвате ще ви бъде от особена полза на този етап. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Възможно е да се замислите по-сериозно върху предложение, което получавате днес.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Още един напрегнат и наситен с предизвикателства ден. Бъдете достатъчно концентрирани и максимално прецизни в работата си, за да си спестите от неприятности времето. Ако може да си го позволите е препоръчително да сведете излизанията си от вкъщи до минимум, като потърсите защитата на домашния уют. Това ще ви предпази и от излишно харчене.
07 апр 2020
Последни новини