От х:

Днес в x:

Полицаи опитали да отмъкнат печалбата от тотото на възрастна жена

Двамата задържани висши полицаи в София са опитали да откраднат печалбата на възрастна жена от Българския спортен тотализатор, разкриха от прокуратурата.

Арестуваните са заместник-началника на Трето Районно полицейско управление и началник на сектор в СДВР. Операцията е реализирана от "Вътрешна сигурност" в МВР, съвместно с прокуратурата. 

Двамата измислили хитър план как да отнемат парите на пострадалата. Разследването е започнало по повод нейна жалба от месец януари тази година в Трето РПУ заради джебчийска кражба в трамвай. От дамската чанта на жената е отмъкнат портфейлът ѝ, в който е имало документи, малка сума пари и печеливш тото фиш за близо 12 000 лева. Печалбата ѝ не е изплатена в тото пункт, тъй като суми над 10 000 лева се изплащат само по банков път.

Подадената жаба за кражбата била докладвана лично на заместник-началника на полицейското управление, който нарушавайки служебните си задължения я препратил на своя колега от СДВР. Преписката е била предвижвана без да бъде заведена в деловодството.

Вторият полицай от своя страна изпратил писмо в тотализатора, с което отправил запитване кой е спечелилият и каква е сумата, като помолил кореспонденцията да се води само с него и на ръка. Доказателствата на прокуратурата доказват, че заместник-шефът на районното е дал собствената си банкова сметка, за да получи печалбата. Не става ясно обаче как полицаите са се добрали до откраднатия портфейл, а от там и до печелившия фиш. 

Срещу двамата прокуратурата вече е повдигнала обвинения.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини