От х:

Днес в x:

Пет причини за появата на замаяност

Ниско кръвно налягане, прием на някои медикаменти, инсулт, бременност, инфаркт са само част от случаите, в които можем да получим световъртеж или замаяност. Какво друго може да я причини?

Дехидратация
Дехидратацията на тялото може да доведе до редица неразположения и замаяността е едно от тях. Когато не приемаме достатъчно вода и течности, обемът на кръвта ни се намалява, кръвоносните съдове се свиват. Това затруднява циркулацията, както и доставянето на кислород до мозъка.

Тревожност, стрес 
Тревожността е много често състояние и понякога дори не осъзнаваме, че тя е част от нашето ежедневие. Едни от симптомите, подсказващи, че трябва да намалим стреса са световъртежът и замаяността. Опитайте се да балансирате неразположенията с дълбоки вдишвания и издишвания.

Ниска кръвна захар
Спазването на драстични диети, пропускане на хранене, диабет, могат да причинят световъртеж. Тялото ви страда от ниски нива на кръвната захар, а мозъкът ви и останалите органи получават по-малко енергия.

Ниските нива на кръвната захар често са съпроводени и с изпотяване. В тези ситуации, за да регулирате нивата на кръвната захар, може да хапнете плод, да изпиете чаша сок, да консумирате някаква друга храна.

Спорт 
Ако сега започвате да се занимавате активно със спорт, възможно е след тренировката или по време на нея да почувствате замаяност и гадене. Това се случва както при тренировки с тежести и собствено тегло, така и при изпълнение на кардио. Ако тренировката е твърде тежка за вашето ниво на подготовка, ако сте гладували през деня, ако имате дефицит на калий и магнезий в организма.

Ако усетите неразположение, отделете няколко минути за отдих и пийте достатъчно вода. Също така около час и половина – два преди тренировка хапнете белтъчини или въглехидрати. Не бива да се тренира на пълен стомах, но не е добре и да сте гладували преди спорт.

Алергии
Някои алергии могат също да са причина често да се чувствате замаяни. Чували ли сте за вътрешното ухо? То отговаря за контрола на равновесието ви. Алергени като домашни любимци, прах, цветен прашец и други, могат да причинят възпаления в средното ухо, а в резултат на това, тялото ви да реагира със замаяност.

По материали от brightside.me

Източник: az-jenata

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
13 авг 2020
Последни новини