От х:

Днес в x:

Гърци с летни гуми затапиха пътя за Маказа, Северна Гърция блокирана от обилен снеговалеж

Гърци с летни гуми затапиха пътя за Маказа. Дузина автомобили с гръцка регистрация се опитваха да се приберат в южната ни съседка, напреварвайки се с обилния сеногалеж на юг от Кърджали. Най-много бяха закъсалите автомобили по пътя за Маказа в района на разклона за Фотиново. Там се бяха блъснали челно и две гръцки беемвета. Недалеч гръцки мерцедес се завъртя на платното и препречи насрещното движение. Служители на Пътна полиция се опитваха да регулират движението. За разлика от Кърджали снежната покривка при Кирково надхвърля 15 см .и вали обилно. Въпреки това самонадеяни шофьори бяха тръгнали на път без подготовка. Можеше да се види кола , теглеща учебен автомобил.Джип се бе катурнал в канавка.
  Повече от тежка е ситуацията по пътя за Златоград. Четири тира блокираха пътя при Добромирци. Наложи се намеса на пожарна и линейка.
  За разлика от територията на нашата страна  в Северна Гърция движението бе блокирано и парализирано. Снежната покривка е чувствително по дебела отколкото на българска територия. Колите се предвижват на кервани след снегорините. При Ехинос,Ксантийско бе невъзможно в продължение на час да се издрапа нагоре по баира. Само за два часа се бяха натрупали дълбоки преспи, заради силния вятър.
  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини