От х:

Днес в x:

Търсят берачи на ягоди и боровинки за Испания, записването е в Бюрото по труда

Кандидатите трябва да са между 18 и 45 години, като опитът в работата в селското стопанство е предимство. Владеенето на испански език не е необходимо, нито определена квалификация или образование.

Работодателят предлага сезонната заетост, която ще стартира през февруари. С одобрените ще бъдат сключени временни трудови договор като ще има обаче изпитателен срок. Работната седмица ще е 39 часа, от понеделник до събота, с установените в закона или спогодбата почивки. На ден ще се работи 7 часа, в които е включена почивка от 30 минути.

Предлаганата заплата е 42,86 евро/ден бруто, съгласно Земеделска спогодба за провинция Уелва. Удръжките са за ДДФЛ – 2,00% и социално осигуряване – 6,33%., съответно чистото възнаграждение ще е 39,12 евро/дневно. Заплащането се извършва месечно по банков път.

Работниците ще обитават къщи, наети от фирмата-работодател, като във всяка стая ще бъдат настанени 4 до 6 човека. Първите бутилки с газ за всяка къща също ще ги предостави фирмата. 

Кухните ще са напълно оборудвани. Разходите за ток и вода ще са за сметка на работниците (около 25 евро на месец), също и храната. Превозът до местоработата ще поеме работодателят.

Пътуването ще се организира и заплати от работодателя. Разходите по пристигането в Испания ще се възстановят от работника, след започване на работа. Разходите по връщането обаче ще са за сметка на работодателя след като работата приключи и договорът е изтекъл. Цена на еднопосочния билет е 120 евро (235 лв.).

Жалаещите да кандидатстват следва да се запишат в Бюрото по труда в Асеновград, стая 102.

Интервюто за набиране на работници ще се проведе на 12 февруари в Пловдив.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини