От х:

Днес в x:

Netflix поема филма на Брадли Купър за Ленард Бърнстейн

Този път Netflix си осигуриха правата върху един наистина дългоочакван проект. Става въпрос за все още неозаглавения филм за Ленард Бърнстейн. По-важното е, че Брадли Купър ще е негов режисьор и това ще е всъщност следващия му опит зад камерата след отрупания със суперлативи „Роди се звезда“.

Купър ще изпълнява главната роля, освен това ще е съсценарист, заедно с носителя на „Оскар“ Джош Сингър („Спотлайт“), а ще е и сред продуцентите. В продуцентския екип са още три големи имена: Мартин Скорсезе, Стивън Спилбърг и партньора на Купър – Тод Филипс, с когото продуцираха мега хита „Жокера“.

Преди няколко години Скорсезе имаше намерението да режисира този проект, който ще се фокусира върху отношенията между Бърнстейн и неговата съпруга Фелиша Монтелегри. Тогава правата върху филма са собственост на Paramount. Впоследствие прочутият режисьор решава да се заеме с „Ирландецът“ и така преотстъпва мястото си на Купър. А вече Netflix официално застават зад проекта.

Купър е много впечатлен от драматичната любовна история на Бърнстейн и Монтелегри, която продължава повече от 30 години. През последните две години той работи с техните три деца, за да пресъздаде правдиво отношенията между съпрузите. Снимките на бъдещия хит трябва да започнат в началото на 2021 г., а Netflix гарантират, че ще му осигурят продължителен кино показ, преди да е достъпен за стриймване.

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини