От х:

Днес в x:

Ученичка от Езиковата ще бъде посланик на страната ни в Австрия

Мария Тонева от десети клас спечели доверието да бъде посланик на България

Националният конкурс "Посланик за един ден 2020" се организира от Британското посолство в София. В него имат право да участват младежи на възраст 14-18 години, които трябва да напишат есе или да направят видео на тема: "Ако бяхте посланик са един ден как бихте популяризирали България на голямата сцена?" Избират се  10 победители, които ще имат възможността да работят с посланик на страна от Европейския съюз в България. Предвижда се посещение в президентството за среща с вицепрезидента на България – Илияна Йотова, също и възможност за обмяна наопит от първа ръка в международната дипломация.

На 11февруари Мария Тонева ще отпътува на двудневно посещение във Виена, което е част от  подготовката за събитието  на високо равнище в София на 5 март 2020 г.

Мария Тонева от десети клас в паралелка с изучаване на английски и немски език от ЕГ„Христо Ботев“ е един от избраните десет финалисти. Този факт е изключително висока оценка за таланта и уменията на Мария. Моралната награда е и за госпожа Таня Маровска, преподавател по английски език. Ученичката кандидатства с есе на английски език, с което впечатлява журито, оценяващо конкурсните работи на кандидатите. Десетокласничката бе избрана да работи с посланика на Швейцария – Нейно Превъзходителство МюриелБерсеКоен.

 В следващите няколко месеца възпитаничката на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ ще има привилегията да се докосне до висшата дипломация чрезработни срещи с дипломати и посланици от различни страни на Европейския съюз. По този начин ще има възможност да развие идеята, която описва в есето си: "Приобщаването на различните в България и по света". Това е признание, както на национално, така и на европейско ниво за Езиковата гимназия в Кърджали. Пожелаваме на Мария успех, като посланик и истински дипломат.

Това съобщиха от Ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини