От х:

Днес в x:

Заради грипа: Спират свижданията в болниците в Пловдивска област

"Във връзка с прогресивно нарастващата заболяемост от остри респираторни заболявания (113.52°/ооо за седмицата 13 -19 януари при средно за страната 132.67°/ооо) на територията на Пловдивска област, считаме за уместно да се въведат противоепидемични мерки за ограничаване на епидемичния подем на ОРЗ и грип". Това се казва в писмо, подписано от директора на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева, до ръководствата на РЗОК, болниците, кметовете на общини в областта и до общопрактикуващите лекари.

Предложените мерки са за преустановяване на:

– свижданията и плановите операции в лечебните заведения

– плановите консултации за здрави бременни жени и кърмачета

– провеждането на профилактични прегледи и имунизации

Филтърът в детските заведения за недопускане на болки деца и персонал в тях да се провежда стриктно, се казва още в писмото. Болните ще бъдат посещавани по домовете, като оставените на домашен стационар ще бъдат системно и ефективно наблюдавани и лекувани.

При регистриране на множество случаи от ОРЗ при грипоподобна картина следва незабавно информиране на отдел "Противоепидемичен контрол" в РЗИ. С писмото ще бъдат запознаят всички медицински служители в лечебните заведения за болнична помощ, ДКЦ, МЦ, МСЦ, директори на училища и детски градини и амбулатории за индивидуални практики за първична медицинска помощ.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ЕИ
    е и...
    2 0
    11:04, 24 яну 2020
    Какво от това? Половината град децата са болни. Дума няма за това. Пуснете децата, поне тези които са здрави да ги опазим. Какво чакате?

Случаен виц

Последни новини