От х:

Днес в x:

Китайски компании искат да произвеждат електрически автобуси в България с инвестиция за €25 милиона

Две китайски компании са изразили намерение за създаването на производствена база за електрически автобуси в България, съобщиха от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Намерението е и за изграждане на развоен център.

Прогнозната обща инвестиция е в размер на €25 млн. и ще осигури 250 работни места.

През миналата седмица бе подписан меморандум за разбирателство между изпълнителния директор на БАИ Стамен Янев и китайските компании "Джангсу Алфа Автобуси" и "Ей Си Ен Уърлдуайд". Той бе парафиран в присъствието на заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика Марияна Николова в сградата на българското посолство в Пекин.

"Електромобилите ще способстват опазване на околната среда и намаляване на вредните емисии. Българското правителство създава благоприятна бизнес среда за развитие на автомобилното производство. Разполагаме с квалифицирани кадри в тази сфера, като водещи световни компании произвеждат у нас високотехнологично автомобилно оборудване", увери Николова.

"Джангсу Алфа Автобуси" е сред първите производители на електромобили в Китай, като през 2012г. пуска първия си модел автобуси със собствено оборудване и модерни технологии. Фирмата работи в сътрудничество със световни автомобилни компании.

Източник: money.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини