От х:

Днес в x:

Родопски майстори в надпревара за най-добро мезе, Широка лъка кани всички на вкусен празник

Изображение 1 от 2

    Празник на „Майсторското мезе“ 2020 стяга и тази година смолянското село Широка лъка.

    Местните майстори слагат на софрата най-добрите си мезета, за да нагости всички любители на месни и млечни вкусотии, направени от най-добрите местни производители.

    На 01.02.2020 г. домакините канят любителите на вкусни мезета да се насладят на празника с чаша хубаво червено вино и пленяващ звук на каба гайда. След като всеки посетител опита от всички предложени мезета, ще бъде обявен и най-добрия майстор-производител.

    Четвъртото издание на празника вече е наложило традицията и домакините очакват много жители и гости за празника на „Майсторското мезе” 2020, организирано от кметството и читалището в селото. Призивът на организаторите е: „Елате в Широка лъка, за да опитаме заедно вкусни мезета, хубаво вино и да се повеселим, а накрая ще определим чии мезета са най-добри тази година!”.

    Миналата година -равносметката след празника беше – изконсумирани 70 кг. суджук, 40 кг. сланина, 80 кг. хляб и изпито 120 литра червено вино. Вкусните мезета бяха приготвени от майстори от Широка лъка, Стикъл и Солища. 

    Тогава за трета поред година, първото място в категория „месни продукти” бе присъдено на Тодор Чакъров. Да видим дали и тази година той отново ще отвее конкуренцията.

    Но който и да спечели наградата, вкусното и приятно изживяване за гости и домакини е гарантирано, убедени са организаторите.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини