От х:

Днес в x:

Партиите изпращат годината с 8 лв. субсидия на глас. Хасковлии: Това са много пари

Едно от решенията, с които депутатите изпратиха 2019 година, което разтресе парламента, но и което събуди недоволството у обикновения човек, е промяната в партийната субсидия.

След като през лятото парите за един глас бяха орязани от 11 на 1 лев по предложение на ГЕРБ, то в началото на декември темата превърна отново парламента в драма.

При гласуването през юли опасенията партиите да не станат жертва на корпоративни интереси, след орязването, дори скарата депутатите. До решението се стигна след като шоуменът Слави Трифонов разкри, че партиите са получили повече от полагащите им се средства от бюджета - вместо по 11 лева на глас, са им били изплащани по 13,25 лева. В началото на декември обаче след драматичното гласуване на председателския съвет беше решено, че партийната субсидия все пак ще бъде 8 лева. И тогава настъпи и обрат в парламента. При приемането на бюджета тази сума беше повишена на 8 лева по искане на БСП.

Според мнозинството от гласувалите в анкетата на Haskovo.net приетата партийна субсидия от 8 лв за глас не е справедлива, тя трябва да остане 1 лев. Така смятат 43,7 % или 255 от 583 души, дали мнението си. Според 34,6 % от отговорилите / 202 души/ това са много пари. 9,4 % или 55 от участниците в допитването са на мнение, че решението на парламента не е справедливо, защото е договорка между БСП и ГЕРБ, каквито догатки се появиха от страна на ДПС и при самия вот в Народното събрание.

Все пак 12,2 % от гласувалите в анкетата или 71 души смятат, че 8 лв. партийна субсидия за получен глас не е несправедлива сума, но са на мнение, че важно за какво ще се харчат тези пари.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ед
    ЕДИН
    5 0
    19:34, 27 дек 2019
    Да ги навиват на ФУНИЙКИ и да си ги бутат в задниците...
  • 2
    Bu
    Bulgaristan
    4 0
    20:35, 27 дек 2019
    Каквито избирателите, такива и избраните.
Последни новини