От х:

Днес в x:

Класическото синьо е цвят на 2020 г.

Институтът Pantone определи класическото синьо за основен цвят на 2020 г. Според института този цвят изразява постоянство и увереност.

Pantone Color Institute е изследователски център на Pantone, който се занимава с експериментална работа с цвета и неговото въздействие върху различни индустрии (мода, печат, интериорен дизайн, реклама, кино и др.).

"Вечен и неизменен нюанс, Pantone 19-4052 Classic Blue (по каталога TPX / TCX) е елегантен в своята простота (...) възприман от нас като цвят на спокойствието, Pantone 19-4052 дава усещане за мир и покой на човешката душа“, се казва в съобщението. "Pantone 19–4052 Classic Blue изразява постоянство и увереност, именно този чист и надежден цвят, на който винаги можем да разчитаме. Безкрайното синьо ни напомня за огромно и безкрайно вечерно небе."

Институтът за цветове Pantone определя основния цвят на годината вече 21 години. Цветът на 2019 г. бе коралов нюанс на оранжевото 16-1546 Living Coral. Институтът не диктува тенденциите, а ги отразява в своя доклад. Това е един вид справочник за най-популярните и актуални нюанси на предстоящата 2020 година.

Pantone Color Institute е консултантска агенция в рамките на Pantone Center, който се занимава с прогнози относно цветовите тенденции в света и дава препоръки на производствените компании за използването на определени нюанси в нови колекции от стоки и лога. Според много експерти това е най-авторитетният, световно признат източник на информация по въпросите на цветовете и нюансите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини