От х:

Днес в x:

Поставят светофар при свлачището под Асенова крепост

Община Асеновград ще търси съдействие от правителството за по-скорошното укрепване и възстановяване на свлечения път. След обилните дъждове, продължили около 36 часа, свлачището на пътя за Асенова крепост се активира отново. В средата на асфалтирания участък, който е от близо 100 метра, се е получила цепнатина.

"Изпратено е уведомление за проблема до Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и имаме уверение, че при следващото й заседание ще бъде разгледано, за да започнем строителни действия за възстановяване на пътя", уточни кметът Христо Грудев. Той допълни, че в района на свлачището ситуацията е утежнена, тъй като над крепостта–национален паметник на културата, има три населени места – Лясково, Яврово и Добралък. Ето защо, ако в кратки срокове пътят не бъде възстановен и укрепен, съществува опасност трите села да бъдат временно отцепени. Общината ще настоява по-скоро да бъде отпуснато финансирането, за да не се стигне до тази ситуация.

Към момента е заделен финансов ресурс за закупуване на светофарна уредба със сбоствено захранване, с която ще се пропуска движението по определен ред. "Участъкът е на завой и е опасен, тъй като няма видимост към отсрещния край на пътя, макар че растителността бе почистена. Но светофарната уредба може да действа определено време. Свлачището си е там и вероятността да тръгне отново е много голяма", изрази притеснението си кметът Грудев.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини