От х:

Днес в x:

Хората подценяват "гневните деца", предупреди Грета Тунберг (видео)

Хората подценяват гнева на по-младото поколение на фона на изменящия се климат, обяви шведският активист Грета Тунберг, цитирана от "Ройтерс".

"Хората подценяват силата на гневните деца", каза тя пред журналисти и поддръжници. "Те са гневни и фрустрирани", допълни Тунберг.

16-годишният активист говори след пристигането си на пристанище в Лисабон, след като прекоси Атлантическия океан с катамаран за 3 седмици.

Тунберг разкри, че ще прекара няколко дни в Лисабон преди да посети Мадрид, където се провежда международна среща за климата. Тя ще работи да се гарантира, че на конференцията ще бъдат чути "гласовете на бъдещите поколения".

Тунберг се придвижи от Ню Йорк до Лисабон по вода, тъй като отказва да пътува със самолет. В Португалия тя ще се срещне с местни природозащитници.

Повече от 150 поддръжници посрещнаха Тунберг в Лисабон.

Пристигането й в Португалия съвпада с новия доклад на Световната метеорологична организация, в който се предупреждава, че през последното десетилетие са отчетени най-високите температури.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Тр
    Тръмп
    5 -1
    18:19, 3 дек 2019
    Тая психопатка жива ли е още ?
  • 2
    Гу
    гутенберг
    2 0
    00:12, 4 дек 2019
    Пръдла !
  • 3
    За
    Закрила на детето
    2 0
    22:25, 4 дек 2019
    Къде е закрила на детето, защо това момиче не ходи на училище а се разхожда из океана със седмици , къде са родителите , или после ще се питаме защо никой не бил съобщил ?
  • 4
    Но
    ноком
    0 0
    21:31, 6 дек 2019
    Тази гурбетчийка не е ли ученичка?
    С родителско дозволение ли се скита в учеебно време по дкеаните?
    Иначе много загрижените социални служби дали няма да я предложат за осиновяване?
Последни новини