От х:

Днес в x:

БСП не могат да свалят ГЕРБ от власт. Преглед на печата

24 часа

Парите за втора пенсия са в Мексико, "Фейсбук", "Туитър" и Бобов дол

Български пенсионери са крупен инвеститор в Мексико, в Индонезия, Албания, Черна гора, Румъния, "Амазон" на Джеф Безос, "Майкрософт" на Бил Гейтс или социалните мрежи "Фейсбук" и "Туитър". Дори във "Фолксваген". Звучи като предизборно обещание на политик, но всъщност е реален факт.

Къде са парите за втора пенсия? Този въпрос стана изключително актуален, след като преди две седмици социалният министър Бисер Петков обяви предложенията на работна група с частните пенсионни фондове как ще бъде изплащана втората пенсия. И предупреди, че за голяма част, вероятно повече от половината пенсионери в периода 2021-2024 г., сборът от двете пенсии ще е по-малък, отколкото ако хората бяха избрали да се осигуряват само в Националния осигурителен институт и да получават само държавна пенсия.

Десетте частни пенсионни фонда са категорични: парите - 12 млрд. лв. от вноски и 3 млрд. лв., натрупани през годините от доходност, са налични и пенсиите на хората са гарантирани.

Труд

БСП не могат да свалят ГЕРБ от власт

Ако БСП наистина се връща към консервативното начало с Нинова, това е плюс. Проблемът им е да оцелеят след започнал пълен цикъл от четири избори. Ще видим дали ще има силни кандидати срещу нея и дали ще оцелее като пръв избор. Това коментира социологът проф. Михаил Мирчев по Канал 3.

"БСП очевидно е в криза от 2013-2014 г. На следващата година за БСП задачата е да се върне в общините, където имаше бели петна, празни полета на тези избори. ГЕРБ са разколебани, тръгнаха по пътечката надолу, макар че не са отслабени", заяви социологът.

Монитор

КЕВР хвана в нарушение ВиК-Перник

Прокуратурата вече разследва безводието в града. Проверяват се договорите за управление на язовира и режимите на източването му. След среща с главния прокурор, кметът на града Станислав Владимиров предупреди, че водният режим може да продължи до март, ако няма обилни валежи.

За периода юли-октомври се наблюдава трайна тенденция за намаляване на наличния обем на язовира като към края на октомври достига 6 408 млн. м3 - съответно 15 590 млн. през 2018 и 12 751 млн. през 2017 г.

Според справката в началото на годината наличният обем е бил по-голям спрямо предходните две години, се казва още в писмото на ВиК до регулатора.

Сега

НАП се оплака от 3 млрд.неплатени данъци

Милиарди са загубите за бюджета през последните 10 години от манипулиране на софтуера за управление на продажбите в търговските облекти, предава БНР. Това обявил във Варна говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров. Експерти на НАП разясняват на производители и ползватели на софтуери привеждането на дейността на търговците в съотвествие с новата наредба за касовите апарати. Бъчваров обяснява, цитиран от Националното радио: "Проблемът е, че софтуерът е използван, както за улеснение на бизнеса, така и за неплащане на данъци.

Това води до средногодишни загуби от порядъка на 300 млн. лв. за година в продължение на 10 години, което в общи линии е една сума от три милиарда за последните 10 години, която всъщност не е била получена от българското общество. Това, което НАП казва е: време е софтуерът да спре да може да прави подобни манипулации и идеята е с възможно най-малка адмистративна намеса това да се случи."

Капитал дейли

Договор за 1000 лв. на "Хидрострой" бил причина за незаконните багери в река Вит

Областната администрация на Ловеч е сключила договор за почистване на 6 км от река Вит до "Хемус" със строителната фирма "Хидрострой". Това потвърди пред "Капитал" акционерът в компанията Велико Желев по-рано тази седмица. От Областна администрация - Ловеч, уточниха, че стойността на договора е 1150 лв.

В петък Басейнова дирекция "Дунавски район" (БДДР) връчи акт за установяване на административно нарушение на "Хидрострой". Не е ясно защо са нямали представа за почистването при подадените сигнали между 14 и 17 ноември, след като уведомление от Областна администрация - Ловеч, е изпратено на 13 ноември до тях.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини