От х:

Днес в x:

Кметът Хасан Азис с месечна заплата от 3000 лева, отказва се от тавана

 Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис ще получава от началото на петия си мандат заплата от 3000 лева. Той се отказва от тавана, който е равен на министерско месечно възнаграждение. Кметовете на населени места в общината ще вземат от 840 до 920 лв месечно. Точката за заплатата на председателя на Общинския съвет инж.Юсеин Ахмед отпадна от дневния ред на днешната първа работна сесия на Общинския съвет. По сега съществуващия Правилник за дейността на местния парламент неговия председател следва да получава заплата в размер на 90% от кметската,  а общинските съветници-22 на сто. Предстои обаче приемането  на актуализиран правилник, когато техният размер ще бъде дебатиран.

В подкрепа на новите трудови възнаграждения гласуваха 27 общински съветници, против бяха 2 , а 11 се въздържаха.

  Съветникът от „Демократична България” Радослав Милев оспори необходимостта от увеличаване на кметските възнаграждения и конкретно това на Хасан Азис. Той се аргументира с това,че градоначалникът е лош управленец, за което свидетелстват общинския дълг и разбитите тротоари и улици.  Той бе категоричен,че общинските съветници не заслужават увеличение на трудовите си възнаграждения. Колегата му от Коалиция „БСП за България” Даниел Делчев бе категоричен, че ще дарява заплатата си като съветник за общественозначими каузи.

  Съветникът от ДПС Сезгин Бекир отбеляза, че избирателите са тези, които са дали реалната оценка за управлението на инж.Хасан Азис. Те са му делегирали и правото да ръководи общината за още 4 години.

  Кметът призова да се спре с предизборната реторика, защото вотът е приключил и резултатът е ясен. Да бъдем по-конструктивни, призова градоначалникът.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    ПЕТЪР ДИМОВ
    5 0
    11:55, 22 ное 2019
    Браво на даниел делчев.познавам го- искрен, честен,всеотдаен,еродит.за разлика от него багдасаров никога не би го направил а напротив драпаше и не даваше друг да се домогне поне за този пост тъй като друг не може да го огрее. Номенкларучик като негови предшественици от бкп. На пост и ясла до края на живота.
Последни новини