От х:

Днес в x:

ДПС изстреля залпов огън от жалби срещу ГЕРБ в Кърджали

    ДПС изстреля залпов огън от жалби срещу ГЕРБ в Община Кърджали. След спокойното утро в следобедните часове заваляха жалби. Предизборният щаб на ДПС разпространи прессъобщение, в което обвини председателката на Народното събрание Цвета Караянчева в неправомерна агитация в кв.”Боровец”. Ето какво се казва в него: Предизборният щаб на ПП ДПС- Кърджали  внесе жалба в ОИК срещу действията на Цвета Караянчева – Председател на Народното събрание, която в изборния ден  заедно с кандидата за кмет на партия ГЕРБ – г-н Никола Чанев, охранители на НСО и служебни коли със софийска регистрация, вероятно на НСО, обикалят в квартал „Боровец“, както и секции в ОУ „П.К.Яворов“ в същия квартал.“ Това е явна предизборна агитация в полза на кандидата на партия ГЕРБ за кмет на община Кърджали, за която се използва държавен ресурс, като в същото време това демонстриране на присъствие и сила има за цел да се внуши определен вид избор сред гласоподавателите“, се посочва в жалбата.

      Общинската избирателна комисия в Кърджали излезе със следното решение по повод сигнал от Лятиф Расим - вр. и.д. председател на общински съвет на ПП ДПС Кърджали относно информация, придружена със снимков материал, че Г-жа Цвета Караянчева – Председател на Народното събрание, заедно с кандидата за кмет на ПП ГЕРБ Г-н Никола Чанев, охранители от НСО със служебни автомобили /вероятно на НСО, обикалят квартал „Боровица“ и секции в ОУ “ П.К.Яворов“, като според тях се извършва явна агитация в полза на Г-н Никола Чанев – кандитат за кмет от ПП ГЕРБ използвайки държавен ресурс, като основната цел е да се внуши определен вид избор сред гласоподавателите.

    В Общия входящ регистър на ОИК - Кърджали с вх.№ 234/ 27.10.2019 г. и вх.№ 17/ 27.10.2019 г. в Регистъра за жалбите на ОИК – Кърджали е заведен  сигнал от Лятиф Расим - вр. и.д. председател на общински съвет на ПП ДПС Кърджали относно горецитираното.

    Предвид  изложеното в сигнала твърдение и представеният снимков материал ОИК Кърджали счита, че описаното в него нарушение не съответства на фактическото състояние, не може да бъде определен денят и часът на посещението на горепосочените лица, както и по безспорен начин не може да се установи нарушение на чл. 182 от ИК, поради което сигналът следва да бъде отхвърлен, като неоснователен.

     Общинската избирателна комисия в Кърджали се произнесе и по втора жалба на Лятиф Расим по повод сигнал в качеството му на вр.и.д. Председател на Общински съвет на ДПС относно завишен брой членове на СИК в с. Айрово от една политическа сила

    В Общия входящ регистър на ОИК - Кърджали с вх.№ 232/ 27.10.2019 г. и вх.№ 16/ 27.10.и. в Регистъра за жалбите на ОИК – Кърджали е заведен сигнал от Лятиф Расим, вр.и.д. Председател на Общински съвет на ДПС относно информация, че СИК  отказва на  избирателите  в някои секции/напр. 68 с.Островица/ да гласуват.

     Извършена е проверка на постъпилия сигнал, дадени са указания на членовете на СИК  и всички избиратели се допускат да упражнят избирателното си право

     Предвид  изложеното в сигнала твърдение и извършената проверка, ОИК Кърджали счита, че описаното в сигнала не е нарушение на избирателните права на гражданите.

    С оглед на гореизложеното и на основание чл.87, ал.1, т.22 от Изборния кодекс, ОИК – Кърджали отхвърля  сигнала на Лятиф Расим, вр.и.д. Председател на Общински съвет на ДПС относно информация, че СИК  отказва на  избирателите  в някои секции/напр. 68 с.Островица/ да гласуват и счита, че нарушение не е извършено.

     Трета жалба срещу опонентите на ДПС също бе отхвърлена тя е също по сигнал от Лятиф Расим - вр. и.д. председател на общински съвет на ПП ДПС Кърджали относно членове на СИК № 091600158, които не са назначени от ОИК

    В Общия входящ регистър на ОИК - Кърджали с вх.№ 233/ 27.10.2019 г. и вх.№ 15/ 27.10.2019 г. в Регистъра за жалбите на ОИК – Кърджали е заведен сигнал от Лятиф Расим - вр. и.д. председател на общински съвет на ПП ДПС Кърджали относно членове на СИК № 091600158, които не са назначени от ОИК.

    Извърши се проверка на постъпилия сигнал и се установи, че секцията се състои от 5 /пет/ члена, като всички до един са назначени от ОИК Кърджали по законоустановения ред.

    Предвид  изложеното в сигнала твърдение и извършената проверка, ОИК Кърджали счита, че описаното в сигнала нарушение не отговаря на фактическото състояние и сигналът следва да бъде отхвърлен като неоснователен.

    С оглед на гореизложеното и на основание чл. 87, ал. 1, т. 22 от Изборния кодекс, ОИК – Кърджали отхвърли  сигнала на Лятиф Расим - вр. и.д. председател на общински съвет на ПП ДПС Кърджали относно членове на СИК, които не са назначени от ОИК.

     ОИК-Кърджали разгледа още три жалби,които с решения бяха обявени за неоснователни.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Дя
      Дядо Йоцо гледа
      3 -1
      19:15, 27 окт 2019
      Не е вярно това което виждате, а това което искат от ОИК Кърджали да не виждате. Цял квартал свидетели - не можело по жалбата да се установи времето по жипиеса на служебните коли да провери или да препрати жалбата до тези, които имат право да проверяват
    • 2
      Ан
      Анонимен
      0 0
      08:05, 28 окт 2019
      Турците имат една поговорка и тя гласи : Зорлен гюзелик олмаз или Насила хубост не става, мили депутати от партия хххх. Очакваме ви завръщане в града от където тръгна.... Писна ни на турци и българи от вас ххххххх хххх. Бързо забравихте глада..
    Последни новини