От х:

Днес в x:

17 °C

"Демократична България": Запознахме се с проблемите на Онкото и ще действаме за решаването им

  Намирането на кадри, особено млади, както и ниското заплащане са едни от проблемите в Специализираната болница за активно лечение по онкология в хасковския квартал "Болярово". Това сподели началникът на Лъчетерапевтичното отделение д-р Живко Филев на среща с кандидатът за кмет на Хасково арх. Драгомир Андонов от коалиция "Демократична България - Обединение" и кандидати за общински съветници от листата, които се интересуваха от ситуацията в здравното заведение.

  Медикът уточни, че проблемът с набирането на персонал е в цяла България, не само тук. "Основната ни идея е да дойдат млади хора, но не искат, тъй като заплатата, която може да предложим е 700-800 лева", заяви началникът на отделение, открито преди около 5 години. Специалистът коментира, че може да се помисли за допълнително финансиране и допълни, че обслужват по около 1000 пациенти годишно от 7-8 общини.

  Той и колегите му се жалваха, че градинките и пространството около Лъчетерапията са в много лошо състояние, а площите се ползват от пациенти, посетители и служители в съседните две болници - Тубдиспансера и Психото. Поясниха, че санитарите полагат грижи, но сами не могат да се справят с поддръжката.

  В отговор на това кандидатът за общински съветник Тодор Топалов от "Да, България", която е част от "Демократична България" обясни, че могат да се погрижат за ландшафтната архитектура около общинската болница и поясни, че листата им е съставена от силен екип - има хора капацитети, им хора, които да достатъчно мотивирани да работят за благото на града, има и доста млади, които трябва да са наясно с проблемите, за да могат да бъдат решавани.

  "Ние всички се запознахме с основните проблеми на болницата, така че от тук нататък ние трябва да действаме така, че да бъдат решени", заяви младият икономист, който е трети в листата.

  На срещата присъстваха кандидатите за общински съветници Мария Филева-Захариева, инж. Симон Зенопян, Таня Иванова, Милена Налбантова-Божилова. По време на посещението в болницата представителите на коалиция "Демократична България - Обединение", участваща под №66 в интегралната бюлетина за изборите на 27 октомври, коментираха и някои основни моменти от стратегията си за развитие на община Хасково. Подчертаха, че се търсят варианти за намаляване на трафика, за подобряване на пътната инфраструктура, за подобряване средата в крайните квартали, както и дигитализиране на общината. Беше коментирана и възможността за изграждане на велоалея по европроект до отдалечения хасковски квартал, в който се намира и специализираната болница, което би спомогнало и за по-лесното придвижване на здравните специалисти до работните им места.

  В края на срещата медиците от СБАЛО пожелаха на представителите на "Демократична България - Обединение" като влязат в управлението на общината да работят за развиването на община Хасково.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Хороскоп за 19.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
  19 ное 2019
  Последни новини