От х:

Днес в x:

34 °C

"Демократична България": Запознахме се с проблемите на Онкото и ще действаме за решаването им

  Намирането на кадри, особено млади, както и ниското заплащане са едни от проблемите в Специализираната болница за активно лечение по онкология в хасковския квартал "Болярово". Това сподели началникът на Лъчетерапевтичното отделение д-р Живко Филев на среща с кандидатът за кмет на Хасково арх. Драгомир Андонов от коалиция "Демократична България - Обединение" и кандидати за общински съветници от листата, които се интересуваха от ситуацията в здравното заведение.

  Медикът уточни, че проблемът с набирането на персонал е в цяла България, не само тук. "Основната ни идея е да дойдат млади хора, но не искат, тъй като заплатата, която може да предложим е 700-800 лева", заяви началникът на отделение, открито преди около 5 години. Специалистът коментира, че може да се помисли за допълнително финансиране и допълни, че обслужват по около 1000 пациенти годишно от 7-8 общини.

  Той и колегите му се жалваха, че градинките и пространството около Лъчетерапията са в много лошо състояние, а площите се ползват от пациенти, посетители и служители в съседните две болници - Тубдиспансера и Психото. Поясниха, че санитарите полагат грижи, но сами не могат да се справят с поддръжката.

  В отговор на това кандидатът за общински съветник Тодор Топалов от "Да, България", която е част от "Демократична България" обясни, че могат да се погрижат за ландшафтната архитектура около общинската болница и поясни, че листата им е съставена от силен екип - има хора капацитети, им хора, които да достатъчно мотивирани да работят за благото на града, има и доста млади, които трябва да са наясно с проблемите, за да могат да бъдат решавани.

  "Ние всички се запознахме с основните проблеми на болницата, така че от тук нататък ние трябва да действаме така, че да бъдат решени", заяви младият икономист, който е трети в листата.

  На срещата присъстваха кандидатите за общински съветници Мария Филева-Захариева, инж. Симон Зенопян, Таня Иванова, Милена Налбантова-Божилова. По време на посещението в болницата представителите на коалиция "Демократична България - Обединение", участваща под №66 в интегралната бюлетина за изборите на 27 октомври, коментираха и някои основни моменти от стратегията си за развитие на община Хасково. Подчертаха, че се търсят варианти за намаляване на трафика, за подобряване на пътната инфраструктура, за подобряване средата в крайните квартали, както и дигитализиране на общината. Беше коментирана и възможността за изграждане на велоалея по европроект до отдалечения хасковски квартал, в който се намира и специализираната болница, което би спомогнало и за по-лесното придвижване на здравните специалисти до работните им места.

  В края на срещата медиците от СБАЛО пожелаха на представителите на "Демократична България - Обединение" като влязат в управлението на общината да работят за развиването на община Хасково.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Източник: Haskovo.NET

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  07 юли 2020
  Последни новини