От х:

Днес в x:

Николай Мелемов, ГЕРБ: Основните приоритети, които заложихме за село Виево, са изпълнени

Изображение 1 от 6

    Изборите ще минат и заминат, въпросът е да запазим добро отношение и добрите контакти между нас. На никой не му е лесно в живота, затова трябва да имаме отношение един към друг, каза пред жители на Виево кандидатът за кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов.

    Той отбеляза, че много добре са работили с Венко Палчев /БСП/ – досегашният кмет на Виево, и основните приоритети за селото са изпълнени.

    „Заварих много тежко наследство. Платихме много стари задължения и ако не беше тази тежест, нямаше да говорим за елементарни проблеми сега. Въпреки трудностите, намерихме начин и средства да се свърши работа за Виево, защото много внимателно се отнасяхме към парите на общината. Ако ни гласувате доверие следващ мандат, не обещавам чудеса, но проблеми като водопровод и асфалт в 21-ви век не би трябвало да са тема на разговор. В Европа сме вече от 12 години, но за съжаление така се случи в миналото, че не сме избираема община по Програмата за селските райони. Много често ни сравняват с Мадан и Рудозем. В населените места там направиха улици с европейски пари, а при нас това не може да стане. Затова в селата влагаме средства от местните приходи“, поясни кандидат-кметът.

    Пред участниците в предизборната среща бе представен кандидатът за кмет на Виево Захари Соколов и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ – Веселин Грашев, Христо Кименов, Венера Аръчкова и Ангел Безергянов.

    „С пълно право г-н Мелемов има честта да дойде във Виево с открито лице, защото за времето, през което работихме заедно, спокойно мога да кажа, че Виево беше едно от приоритетните села, за които се заделяха средства и действително се извършваха много строителни дейности“, заяви Венко Палчев, който няколко мандата е кмет на селото.

    Той маркира няколко решени проблема – възстановена стена, паднала на шосето; читалището и подходът към него, който бил пред разруха; пътят към Чакалото с мост; зейнала стена при старото училище; решен проблем с гробището и водата до там.

    „Имаше едно място, което беше като сметище на селото. Благодарение на г-н Мелемов кандидатствахме с проект по ПУДООС и направихме място, което вече се ползва. Над 800 000 лева тази година влязоха във Виево за реализация на главния път. Действително отсечката, която се прави, добива европейски вид.“, посочи Палчев.

    Той допълни, че с Мелемов са от различни политически сили, но общата им партия и общият им стремеж е бил винаги да се направи нещо добро за населението на Виево.

    Палчев подчерта, че е силно афектиран от срещата с кандидатите на ДПС, на която по думите му се казали много неистини.

    „Да се повтаря непрекъснато на хората какво е станало в Мадан и Рудозем - добре, станало е. Смолян кандидатства на два пъти, кметовете правихме подписки и какви ли не гимнастики само и само да влезем по Програмата за селските райони. Не стана. Това не зависи от г-н Мелемов, нито от мен, нито от който и да е кмет. Ние ще трябва да се съобразяваме с това, което имаме, но на всички прави впечатление, че Виево се преобрази, че е чисто и подредено“, заяви Венко Палчев.

    Купуването и продаваното на гласове е престъпление!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET
    Последни новини