От х:

Днес в x:

Драгомир Андонов: Диалогът между общината и МБАЛ-Хасково трябва да бъде възстановен

    Трябва да се възстанови отсъстващият през последните години диалог между болницата и общината. Това е важна социална тема, посочи по време на посещението си в МБАЛ – Хасково днес кандидатът за кмет на Коалиция „Демократична България – Обединение“ Драгомир Андонов. 

    Заедно с част от екипа от общинската листа за съветници на коалицията, която в изборите е с бюлетина №66,  той се срещна с ръководството на областната клиника. Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов посочи, че през последните години е нарушено взаимодействието от страна на община Хасково, която е собственик на най-голямата част от дела акции на 9-те общини в акционерното дружество. 

    Общината може да помага за инфраструктурата на територията на клиниката, а това няма да е никак малко съдействие за нас. Защото освен областна болница, МБАЛ Хасково е и общинска клиника, посочи д-р Гелов. Заместник – директорът по медицинските дейности на болницата д-р Иван Иванов пък добави, че общината може да е много полезна и спрямо профилактиката и превенцията-инициативи, които почти отсъстват в календара й. 

    Кандидатите за общински съветници се поинтересуваха и от съдбата на хирургичния блок, който от години се е превърнал в символ на безхаберието. 

    Стана ясно, че през годините на съдебни спорове за собствеността на сградата между общината и държавата, в крайна сметка това лято се е   наложило МБАЛ – Хасково да издължи и събралия се хонорар за адвокат от около 130 хил. лв. на общината. Сумата е поискана чрез съдия-изпълнител от общинската администрация.  „Тази ситуация беше меко казано груба“, коментира д-р Гелов. И подчерта, че през последните години инвестиции, които се правят в МБАЛ Хасково са с помощ през МЗ и от собствени средства. 

    Той показа на кандидатът за кмет и екипа кандидат-общински съветници обновените помещения в Детското отделение, където също са вложени средства от бюджета на болницата. 

    От МБАЛ-Хасково обещаха да помислят и върху идеята на Тодор Топалов, който е трети в кандидат-листата за общински съветници от „Демократична България – Обединение“ да има специалист, който да посреща и насочва хората, търсещи помощ в Спешното и дежурните кабинети.

    Купуването и продаването на гласове са престъпления!

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини