От х:

Днес в x:

Само в Норвегия: Audi e-tron стана линейка

Без изненада, Норвегия се превръща в чудесен пазар за Audi e-tron и изобретателните скандинавци намериха нов начин да използват електрическата кола - като линейка за спешна помощ. До края на август Audi е продала над 3000 бройки от e-tron в Норвегия, като една от тях е попаднала в спешното отделение на университетската болница в Осло. Тя го е закупила, за да тества Audi e-tron  като първата захранвана с ток линейка в страната.

Целта на болницата е да използва колата само за спешни случаи, когато бързината е от ключово значение и ако тестовете преминат успешно, други е-модели също ще намерят място в гаража на болницата заедно с бензиновите линейки.

Това не е първият път когато виждаме е-кола да се ползва за бързо реагиране. В Холандия Tesla Model X също изпълнява функция на линейка, а в САЩ компанията Flack, която е доставчик на линейки, също модифицира Tesla Model X за такава цел.

Откакто Audi пусна e-tron миналата година, колата се сблъска с някои трудности като софтуерни проблеми, които забавиха премиерата в САЩ и Европа. Освен това Audi трябваше да изтегли някои e-tron бройки заради дефектна батерия.  

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини