От х:

Днес в x:

9 °C

Чиновник не се явил на работа 400 работни дни за две години, заради стрес и депресия

Ирландски чиновник в публичната администрация бил уволнен през март 2018, след като се явил на работа само 10 дни от началото на годината. А през 2016 и 2017 г.  той липсвал 400 работни дни.

Уволненият обаче подал иск за несправедливо уволнение пред Комисията по въпросите на работното място (WRC), пише Independent

Служителят на комисията, който проверявал случая установил, че решението за уволнението на служителя "е в рамките на разумния диапазон от отговори, като се има предвид тежестта на поведението, продължителността на времето, през което то продължава, и ефекта върху него службата". Проверката показала, че "отсъствията не са били наблюдавани толкова внимателно, колкото би трябвало да бъдат в случая". Но има съществени основания за уволнението на служителя, които са изцяло или основно свързани с неговото поведение.

Служителят бил уволнен поради отсъствия, неспазване на политиките за отпуск по болест и неспособността му да предоставя редовни и ефективни услуги за своя работодател. Уволненият, който работел в службата от 2006 г., взел значителни количества нерегламентиран несертифициран отпуск. В резултат на това получил над 19 000 евро болнични към датата на уволнението му.

От личния състав на работодателя се свързвали с него шест пъти, той посочил, че ще се върне на работа на пет дати, но не го направил. В крайна сметка работодателят пише на работника, че предлага да се проведе дисциплинарно заседание за преодоляване на прекомерните отпуски по болест. Но той пак отсъствал и тази среща не се провела.

В крайна сметка служителят се върнал на работа и на 16 януари 2018 г. се провело дисциплинарно заседание. На него той обяснил слабото си посещение на стрес, депресия и някои лични трагедии. Казал, че приема антидепресанти и получава консултации. Като доказателство уволненият посочил, че отпускът му по болест драстично се е увеличил след като бил нападнат на 10 февруари 2012 г. Заявил, че ще влезе в пътя, поискал втори шанс и обещал ново начало. Но до март, когато бил уволнен, това не се случило.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини