От х:

Днес в x:

Седмицата на пожарната безопасност в Кърджали ще започне с водосвет

Водосвет за здраве в параклис „Св. Пророк Илия“ ще бъде отслужен по случай „Седмицата на пожарната безопасност“  и професионалния празник на служителите от ГДПБЗН-МВР  на 14 септември от 10 часа в Кърджали.

В  Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са изготвили специална програма за седмицата. На 11 септември от 10 часа пожарникарите ще изнесат информационно-разяснителна беседа на тема „Как да се предпазим от пожар в училището и в дома“ пред деца от Детска градина „Дъга“ в Кърджали и показ с демонстрация на пожарна и спасителна техника.
Същия ден от 16 часа ще се състои среща-беседа с ветерани от органите за “ПБЗН” от област Кърджали. На другия ден, 12 септември, от 9.30 ще има Ден на отворените врати в РДПБЗН и РСПБЗН с приемни и открити телефонни линии за граждани по график в  Момчилград, Крумовград,  Подкова, Ардино и Джебел на 10, 11 и 12 септември.

От 16 часа на 12 септември на тържествено събрание ще бъдат наградени отличили се служители от РДПБЗН.

На 13 септември от 9.30 ч. ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на загиналите служители на МВР от областта при изпълнение на служебния дълг в Кърджали и Момчилград, а след това ще бъдат представени пред обществеността обновените по линия на европейски програми, тактико–технически способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Демонстрация на действия при различни по характер произшествия ще има в Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Ардино и Джебел. От 2 до 13 септември ще бъдат монтирани автономни димни пожароизвестителни датчици в домовете на най-рисковата група възрастни, самотно живеещи граждани в община Ардино в сселата Чубрика, Ябълковец,  Гърбище,  Синчец и Ленище.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини