От х:

Днес в x:

8 °C

100 коли закъсаха в калта след като Google Maps „скъси“ пътя им

Шофьори винят Google, че са се озовали в един малък автомобилен апокалипсис в Колорадо. Станало е миналата неделя. Голяма група от шофьори се озовали на кално поле насред нищото.

Всички те са получили препоръка от Google Maps да се отклонят от маршрута си към летището в Денвър. Така щели да спестят около половин час от пътуването си.

Информацията сочи, че около 100 коли са се озовали в калния капан, след като последвали препоръката. Правят го, за да си спестят време и стрес от натоварения трафик по стандартния път, където е имало пътен инцидент.

Когато първите шофьори закъсват в калта става тапа и след тях се нареждат още и още коли. Един от засегнатите разказва пред CNN, че първоначално е щял да пътува 43 минути, а по новия маршрут 23 минути. Започнал да следва указанията, видял и други коли да се отправят натам. Всичко изглеждало нормално, но в последствие се оказва обратното.

От Google обясняват грешката с това, че черният път не е отбелязан като частен, което е подвело алгоритмите на Maps.

“Взимаме предвид различни фактори, когато определяме маршрута за каране – размера на пътя, свързаността му с други пътища. Винаги се опитваме да даваме най-добрите насоки, но винаги може да има проблем заради непредвидени обстоятелства – като времето например. Призоваваме всички шофьори да спазват местните закони, да са нащрек и да преценяват добре действията си докато карат.“, казват от компанията.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини