От х:

Днес в x:

Гореща вълна достига Европа с 35-40 градуса следващата седмица (видео)

Гръмотевични бури се очакват на континента този уикенд.

Следващата седмица се очакват температури между 35 и 40 градуса по Целзий в по-голямата част от Франция и Италия, като потенциално достигат 40 градуса в Северна Испания.

Горещата въздушна маса, идваща от Северна Африка, ще доведе до покачване на температурите.

Също "Белгия, Франкфурт и Берлин могат да очакват многодневна гореща вълна, с дневни температури близо до или над 32 градуса", пише Accuweather в четвъртък.

Температурите ще се повишат в понеделник и ще продължат до петък с риск от гореща вълна през по-голямата част от седмицата. Горещата вълна се дефинира като множество дни с необичайно високи температури.

Тя може да бъде особено рискова за възрастните хора и децата.

„Макар и да е краткотрайна, тази гореща вълна може да бъде забележителна със своята инерция и интензивност“, съобщи Метео Франс.

По-рано този месец метеоролозите предупредиха, че горещите вълни могат да бъдат тенденция за лятото в Европа тази година.

Според Европейската агенция за околна среда 2018 г. е била от трите най-топли години в Европа, напомня Euronews.

Гръмотевични бури ще засегнат континента този уикенд, но следващата седмица европейците ще заменят температурата си между 35 и 40 градуса по Целзий в по-голямата част от Франция и Италия, като потенциално достигат 40 градуса в Северна Испания.

По-рано този месец метеоролозите предупредиха, че топлинните вълни могат да бъдат тенденция за лятото в Европа тази година.

В Индия горещата вълна с температури от 45,8 до 42 градуса по Целзий на 15, 16 и 17 юни взе по официлни данни над 90 жертви, по неофициални - над 250.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини