От х:

Днес в x:

Десислава Танева ще е новият земеделски министър

Три часа след оставката на Румен Порожанов премиерът Бойко Борисов предложи председателя на земеделската комисия в парламента Десислава Танева от ГЕРБ за министър на земеделието, храните и горите. Проектът за персонални промени в Министерския съвет е внесен в Народното събрание и ще бъде гласуван утре сутрин.

Десислава Танева бе министър на земеделието и във втория кабинет на Бойко Борисов. Тя ще заеме мястото на Румен Порожанов, който подаде оставка тази сутрин, след като стана известно разминаване в имотната му декларация. Преди това се разбра, че ръководеният от него в миналото фонд "Земеделие" не контролирал стриктно еврофинансирането за къщи за гости. В момента текат проверки на прокуратурата и МВР на всичките 746 къщи за гости са изградени по Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г.

По-късно днес Бойко Борисов изтъкна друга причина. Той обяви, че е поискал и получил оставката на Порожанов, тъй като зам.-шефът на фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова все още е на работа, макар че оставката й бе поискана, след като в края на април се разбра, че телефонът й фигурира като контакт на къща за гости в с. Юндола. В изявление пред медиите премиерът не обяви името на наследника на Порожанов с мотив, че нито бъдещият министър, нито коалиционните партньори от "Обединени патриоти" са уведомени. Минути по-късно на сайта на Народното събрание бе качен проект за смените в кабинета.

Десислава Танева е в ГЕРБ от самото основаване на партията. От тогава е областен координатор на политическата формация в Сливен. От 2007 до 2009 г. е била председател на Общинския съвет в града. През 2009 г. на първите парламентарни избори, на които ГЕРБ участва, е мажоритарен кандидат и водач на листата на партията в Сливенския многомандатен избирателен район. Тогава бе предложена за земеделски министър в първия кабинет на Бойко Борисов, но се оттегли заради - по думите й - спекулации за конфликт на интереси заради тогавашната й работа като изпълнителен директор на бившия приватизационен фонд "Мел инвест холдинг". След оттеглянето си оглави земеделската комисия в 41-ия парламент.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    1 -1
    15:37, 14 май 2019
    Тая ПРЪДЛА не беше ли вече един път министър Пак ли опряха до нея Аман от гербаджийски мекерета и измекяри
Последни новини