От х:

Днес в x:

10 °C

Хасково приветства шестима свои състезатели в Националния отбор по спортна аеробика

  Хасково приветства шестима свои състезатели в националните отбори на България по спортна аеробика за мъже и жени и 15-17 –годишна възраст. Те бяха обявени след Държавното първенство, на което градът беше домакин за първи път.

  В това най-силно за страната състезание за годината в спортната аеробика участва елитът от междунароодния състезателен клас „А”.

  Зрителте в зала ”Дружба” аплодираха в неделя следобед националите и медалистите.

  Шампион на България при мъжете е Тихомир Баротев, който се състезава за хасковския клуб  „Виолена”, при жените златната медалистка е Дарина Пашова, която е хасковлийка, но се състезава за пловдивския „ Аеробика-АМД”. И двамата са част от Националния тим. Останалите са:  Ивелина Лукаки, Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов, всички от „АМД”-Пловдив. Те са и златните медалисти от Държавното в категорията 18+ при групите. 

  Състезателките на „Мега Спорт” –Хасково пък изпълниха редиците на националния тим 15-17 години: Дамла Арабаджи, Християна Кайрякова и Нели Ташева.Останалите им съотборнички са от „АМД”: Полина Гечева, Мария Тютюлова, хасковлийката Борислава Иванова, Алекс Ангелова, Лъчезара Стамова и Христо Манолов.

  Националите ще представят страната ни на предстоящото европейско първенство в Баку през май.

  А иначе равносметката за Хасково от „Мега Спорт” е: златен мадал при момичетата  в категорията 7-8 години за Никол Найденова, бронз за Диана Тенева.  Кирил Стратиев е на първо място при момчетата. Златото при групите също е за възпитаничките на Мартина Маринова в състав: Михайлова Найденова, Карева, Благоева и Данева. В клуба има още сребърен  и бронзов медал при тройките, бронзов медал при гупите.

  Стълбицата при момичетата 9-11 години бе тотално на състезатели на „Мега спорт”: шампионка е Стефани Лечева, сребро и бронз за Нелиз Нури и Кристина Костова.

  При момчетата шампион стана Атанас Благоев. Той взе още един златен медал с Кристина Костова на двойки. Благоев се качи на стълбицата и като сребърен медалист при тройките заедно с Костова и Нури. А златото е за Лечева, Запрянова и Вълчева, а заедно с Нури и Бахри те са със златни медали при групите.

  При 15-17-годишните Дамла Арабаджи е вицешампион в индивидуалната надпревара. А заедно с Ташева и Кайрякова са златни медалистки при тройките.

  За Виолена: 2-ро място при 7-8 годишните за Магдалена Хаджиева. При тройките златни медалисти са Магдалена Хаджиева, Елеонора Милкова и Дия Параскова.

  При групите- сребърен медал за състезателите на отбора.

  При 9-11-годишните-бронзов медал за Михаела Николова, Краси Панчева и Габриела Тодорова.

  Във възрастовата категория 12-14 години съставът на „Виолена” при тройките е бронзов медалист: Деница Колева, Мария Арсова и Селин Шефкет. Трите заедно с Кристина Ванчева и Тиана Заркова са с бронз при групите.

  .Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Чи
   Читател от далече
   0 0
   12:30, 22 апр 2019
   "Националният отбор на България маже - жени" Кого и какво "маже" и кого жени ?? Според българският правопис , би следвало , да се напише "МЪЖЕ" .

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини