От х:

Днес в x:

Хасково приветства шестима свои състезатели в Националния отбор по спортна аеробика

    Хасково приветства шестима свои състезатели в националните отбори на България по спортна аеробика за мъже и жени и 15-17 –годишна възраст. Те бяха обявени след Държавното първенство, на което градът беше домакин за първи път.

    В това най-силно за страната състезание за годината в спортната аеробика участва елитът от междунароодния състезателен клас „А”.

    Зрителте в зала ”Дружба” аплодираха в неделя следобед националите и медалистите.

    Шампион на България при мъжете е Тихомир Баротев, който се състезава за хасковския клуб  „Виолена”, при жените златната медалистка е Дарина Пашова, която е хасковлийка, но се състезава за пловдивския „ Аеробика-АМД”. И двамата са част от Националния тим. Останалите са:  Ивелина Лукаки, Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов, всички от „АМД”-Пловдив. Те са и златните медалисти от Държавното в категорията 18+ при групите. 

    Състезателките на „Мега Спорт” –Хасково пък изпълниха редиците на националния тим 15-17 години: Дамла Арабаджи, Християна Кайрякова и Нели Ташева.Останалите им съотборнички са от „АМД”: Полина Гечева, Мария Тютюлова, хасковлийката Борислава Иванова, Алекс Ангелова, Лъчезара Стамова и Христо Манолов.

    Националите ще представят страната ни на предстоящото европейско първенство в Баку през май.

    А иначе равносметката за Хасково от „Мега Спорт” е: златен мадал при момичетата  в категорията 7-8 години за Никол Найденова, бронз за Диана Тенева.  Кирил Стратиев е на първо място при момчетата. Златото при групите също е за възпитаничките на Мартина Маринова в състав: Михайлова Найденова, Карева, Благоева и Данева. В клуба има още сребърен  и бронзов медал при тройките, бронзов медал при гупите.

    Стълбицата при момичетата 9-11 години бе тотално на състезатели на „Мега спорт”: шампионка е Стефани Лечева, сребро и бронз за Нелиз Нури и Кристина Костова.

    При момчетата шампион стана Атанас Благоев. Той взе още един златен медал с Кристина Костова на двойки. Благоев се качи на стълбицата и като сребърен медалист при тройките заедно с Костова и Нури. А златото е за Лечева, Запрянова и Вълчева, а заедно с Нури и Бахри те са със златни медали при групите.

    При 15-17-годишните Дамла Арабаджи е вицешампион в индивидуалната надпревара. А заедно с Ташева и Кайрякова са златни медалистки при тройките.

    За Виолена: 2-ро място при 7-8 годишните за Магдалена Хаджиева. При тройките златни медалисти са Магдалена Хаджиева, Елеонора Милкова и Дия Параскова.

    При групите- сребърен медал за състезателите на отбора.

    При 9-11-годишните-бронзов медал за Михаела Николова, Краси Панчева и Габриела Тодорова.

    Във възрастовата категория 12-14 години съставът на „Виолена” при тройките е бронзов медалист: Деница Колева, Мария Арсова и Селин Шефкет. Трите заедно с Кристина Ванчева и Тиана Заркова са с бронз при групите.

    .Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Чи
      Читател от далече
      0 0
      12:30, 22 апр 2019
      "Националният отбор на България маже - жени" Кого и какво "маже" и кого жени ?? Според българският правопис , би следвало , да се напише "МЪЖЕ" .
    Последни новини