От х:

Днес в x:

Нов обрат настъпи с небостъргача на "Артекс". Преглед на печата

Поскъпване.

"Дума":

Драстичен скок в цената на нощния ток с 67% иска ЧЕЗ

ЧЕЗ иска поскъпване на нощната тарифа за бита от 1 юли с 67,60%, става ясно от таблица с цените, оповестена от КЕВР. Така ползването на ток през нощта ще струва 0,09476 лв. за квтч без ДДС. Увеличението за дневния ток, което компанията предлага, е 3,5%.

ЕВН пък предлага цената за тока през деня да се увеличи с 0,45%, а за тока през нощта тарифата да поскъпне с 1,1 на сто. Най-скромни в заявленията си за увеличение на цените на тока са от "Енерго про". От дружеството предлагат дневната тарифа да не поскъпва, а увеличението при нощната да е с 2,08%. Дали и с колко ще се увеличат цените, трябва да реши регулаторът.

Скандал.

"Сега":

Нов обрат настъпи с небостъргача на "Артекс"

Около съдбата на 34-етажния небостъргач на "Артекс Златен век" в Лозенец настъпи пореден обрат. Противно на категоричната позиция след срещата при премиера Бойко Борисов, че сградата няма валидно разрешение за строеж, ДНСК не посмя да констатира това в официален документ. В заповедта си за спиране на строежа ДНСК е посочила друго законово основание - констатирани съществени отклонения от инвестиционния проект. Същевременно е заложила клопка на главния архитект на София, от когото се очаква да даде становище за валидността на разрешението, преди работата по обекта да може да продължи. Това става ясно от публикуваната късно в понеделник заповед на ДНСК за спиране на строежа. Строителният контрол първо пусна кратко прессъобщение с новината, но впоследствие все пак публикува документа в пълен обем.

Разследване.

"24 часа":

Разследват канал на холандци за плуващия в Черно море кокаин

Черно море изхвърли пореден пакет с кокаин, този път край плаж Болата до Каварна, съобщават от прокуратурата в Добрич.

Във вторник вечерта гранични полицаи обхождали плажовете и от ската над Болата забелязали оранжева спасителна жилетка като тези, които вече изплуваха край Шабла преди седмица и до курорта Слънчев ден. Веднага я извадили на брега. В жилетката имало найлонов плик, завързан за нея с тиксо и въже. От него са извадени 18 кг кокаин, разпределени в 16 пакета.

Това е третото разследване на прокуратурата за изплуващата от Черно море дрога. Всичко започва със заловена от румънските служби преобърната лодка. В нея и във водата наоколо са намерени 1 тон кокаин в пакети с различни кодове, част от които са с логото на Кристиано Роналдо. Дни по-късно на юг румънците намират още пакети с най-скъпата дрога.

Проекти.

"Дума":

Румен Радев: България трябва да има готови за строителство инфраструктурни проекти

"Държавата Катар има воля и интерес да инвестира в българската транспортна инфраструктура, но е необходимо страната ни да подготви и представи убедително инвестиционните си проекти. Без конкретни технически параметри, финансови анализи и срокове не можем да привлечем големи международни инвеститори". Това е заявил президентът Румен Радев, цитиран в съобщение от прессекратариата на президента, по време на среща с депутати от Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и от Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание.

Държавният глава е запознал депутатите с резултатите от официалното си посещение в Катар, където беше по покана на емира Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани от 10 до 12 април т. г. По време на разговорите ми в Доха с емира, с министър-председателя, с министъра на транспорта на Катар и с изпълнителния директор на Катарската инвестиционна агенция беше повдигната отново темата за партньорство при изграждане на пътната инфраструктура в България по направление "Север-Юг", е посочил Румен Радев.

Оставка.

"Монитор":

Зам.-министър подаде оставка заради вила по европроект

Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от "Дондуков"1.

Като мотив за решението си Манолев изтъкнал стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството. В тях се твърди, че си е направил частна вила с минерален басейн по европроект.

Друг аргумент, посочен от Манолев бил солидарността с колегите му, които са "спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения". "Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично", казал още Александър Манолев.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини