От х:

Днес в x:

Армията готова да помогне на полицията при мигрантска криза по границата с Гърция

 
Засилено е присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница заради проблемите с мигранти близо до Солун. За БНР вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че ако е необходимо, по границата с Гърция могат да бъдат разположени и военни части, които да помагат на полицията при евентуална мигрантска вълна към България.
 
„Предприели сме мерки по усилване на територията около границата. Гранична полиция и сили на жандармерията, които работят в малките населени места по българо-гръцката граница, са в готовност за реакция при евентуално приближаване на такива групи. В постоянна връзка сме с гръцките и македонските колеги, както и с турските. Следим обстановката, обменяме информация и сме в готовност. … Имаме и разработен план за действие при кризи. С вицепремиера Каракачанов сме в контакт по отношение на използване на армията в определени ситуации“, каза Маринов в интервю за предаването „Неделя 150“.
 
Към момента обстановката е под контрол, категоричен бе вътрешният министър. Той отбеляза обаче, че страната ни трябва с всички сили и средства да е готова за реакция при криза, така че да не се допусне преминаване на българска територия. Според него сега трябва да използваме момента, когато ситуацията е спокойна, за да си укрепим позициите и да се подготвим за кризи.
 
Маринов посочи, че групата мигранти, която има намерение да тръгне към Северна Македония, е около 600-700 души. Тази цифра обаче се променя, уточни той.
 
По думите на министъра и на българо-сръбската граница полицейските патрули са усилени. Има също съвместни патрули със сръбската гранична полиция, добави той.
Източник: http://bnr.bg

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини