От х:

Днес в x:

Венецуела отново без ток

Ново мащабно прекъсване на електрозахранването засегна няколко региона във Венецуела, включително и голяма част от столицата Каракас, съобщават "Франс прес" и потребители в социалните мрежи. Инцидентът е възникнал в понеделник 13:20 часа местно време (19:20 часа българско).

Вестник "Ел Национал" съобщи, че в понеделник прекъсването на захранването е засегнало 14 от 23-те щата във Венецуела, както и столицата Каракас. Телевизионният оператор NTN24 каза, че 16 щата са засегнати.
  
В телевизионно обръщение към на нацията вицепрезидентът на Венецуела Делси Родригес заяви, че прекъсването на електрозахранването е резултат от атака срещу ключова линия за пренос от страна на "фашистите десни" във Венецуела и техните "имперски господари" във Вашингтон.

Само преди седмици, на 7 март Венецуела беше засегната от масово спиране на тока в по-голямата част от щатите. В страната с над 30 млн. души население мнозина останаха без достъп до базисни условия за цивилизован живот, като вода и медицинско обслужване в болниците. Националният доставчик на електроенергия Corpoelec заяви, че прекъсването на електричеството е било в резултат на саботаж на най-голямата ВЕЦ Гури в страната. Президентът Николас Мадуро хвърли вината за кризата върху САЩ, докато Вашингтон отрече да има роля в прекъсването на електрозахранването.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини