От х:

Днес в x:

БСП избира водач на листата си за европейските избори

Националният съвет на БСП се събира днес, за да избере водач на листата си за европейските избори и да определи местата за гражданската квота и коалиционните партньори.
 
Номинираните са над 100, което прави подреждането на ерволистата изключително трудно. С най-много номинации засега са лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и Елена Йончева. В челната петица са още заместник-председателят на БСП Деница Златева, както и сегашните евродепутати Петър Курумбашев и Момчил Неков.
 
Последният влезе по грешка в Европарламента чрез феномена "15/15", но се оказа, че е добро попадение, превръщайки се в един от десетте най-активни евродепутати.
 
Сред номинираните са и сегашни народни представители в 44-ото Народно събрание. Дори лидерът на БСП Корнелия Нинова е посочена - въпреки публично декларираното й нежелание да участва в тази надпревара.
 
Броят и кандидатите на коалиционните партньори и гражданската квота в листата за евродепутати, както и имена на кандидати за водач са коментирани и в петък на заседание на Политическия съвет на коалицията „БСП за България”.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    реалист
    2 0
    18:01, 17 мар 2019
    Йончевата ще е водачката това е казал Решетников а балъците да духат супата другия ще е Иво Христов това е хибридната воина
Последни новини