От х:

Днес в x:

Шофьори искат видеорегистратори в такситата

Шофьори искат да се въведат видеорегистратори в такситата, както и паник бутоните в жълтите автомобили да бъдат свързани пряко с линията на телефон 112. Причината са зачестилите нападения над таксиджиите, съобщи Нова телевизия. Предложението е на Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи.

Преди дни 63-годишен шофьор бе убит при грабеж на пътя Разград – Дряново. За случая има обвиняем, който е в ареста. Според разследващите заподозреният пътник в таксито е извършил престъплението, за да вземе 20 лева, таблет и телефон.

Част от таксиджиите са готови сами да си платят за видеорегистратори, а други се надяват за регулация и финансиране от държавата. Според хората от бранша устройствата ще спомогнат разкриването на престъпления. Така шофьорите щели да се чувстват по-сигурни, докато са на работа.

От Министерството на транспорта са съобщили, че все още не разглеждат подобна мярка, тъй като не е постъпило официално предложение от организациите на шофьорите. Ако такава регулация бъде въведена, тя трябва да стане за сметка на превозвачите, казват от ведомството.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини