От х:

Днес в x:

Samsung Galaxy Fold е тук. Галактическа технология, но и цена

Изненада! Въпреки всички очаквания за флагмана S10, Samsung стартира своето Unpacked събитие с представянето на гъвкавия Samsung Galaxy Fold. Устройството е призвано да комбинира портативността на телефоните с полезността на таблетите и идва на пазара само след два месеца.

Както очаквахме, Samsung Galaxy Fold има два екрана. Най-напред идва малък дисплей от 4.6 инча и резолюция 1960х840. Това е така, защото корпусът може да се отвори като книга и разкрива доста по-голям 7.3-инчов Infinity Flex дисплей с резолюция 2152х1536, с който става таблет. Той е гъвкав и е един панел, а не два един до друг. Рамката около него е малко по-дебела от това, с което повечето потребители са свикнали вече в новите модели телефони, но не е твърде голяма, че да дразни окото.

Апаратът има 8-ядрен процесор Exynos 9820, 12 GB RAM и 512 GB сторидж. Като първо устройство от такъв тип то ще е доста скъпо, с цени започващи от около 1980 долара.

Galaxy Fold използва Android с нов, подобрен интерфейс на Samsung на име One UI. Той позволява на устройството да се възползва максимално от по-големия дисплей. Една от приятните опции е възможност да се използват 3 приложения едновременно на един екран - нещо, което със сигурност ще се хареса на почитателите на мултитаскинга. Интерфейсът автоматично ще прехвърля отворените приложения от единия дисплей към другия, съответно с отварянето или затварянето на корпуса.

Има 6 камери, но сгъваемият форм фактор създава едно необичайно оформление. На гърба има 3 камери, 1 отпред и 2 от вътре. Сгънати или разгънати, винаги имате фотоапарат за мобилна фотографията, независимо какво искате да снимате - вас или вашия обект.

Моделът ще бъде в четири цвята и ще се предлага в две версии - една, която поддържа интернет 5G, и една 4G.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини