От х:

Днес в x:

-2 °C

Задържаха 842 мигранти, датският министър с висока оценка за опазване на границата

  842 мигранти са задържани през 2018 година на границата на България в Хасковска област. Чужденците са били арестувани при 104 случая за незаконно преминаване в страната ни от Гърция и Турция. Това съобщи вътрешният министър на България Младен Маринов, който заедно с министъра на имиграцията и интеграцията на Дания Ингер Стьойберг инспектираха граничната бразда с Турция тази сутрин.

  По време на срещата им бе обсъден миграционният натиск към България, както и техническите средства, с които опазваме българо-турската граница, която е вход към Европейския съюз. Двамата посетиха тристранния контактен център на Капитан Андреево, в който в реално време трите държави - България, Турция и Гърция обменят информация за граничния поток.

  Датският министър Ингер Стьойберг даде висока оценка за опазване на българската граница и подкрепи членството на страната ни в Шенген.

  Стана ясно още, че през миналата година общо 12 500 чужди граждани са направили опити да проникнат на територията на страната. Натискът е бил по-засилен през втората половина на годината на гръцката граница, където е нараснал с 40%. Това показва, че увеличението е 6 пъти спрямо предишните години.

  От своя страна Младен Маринов коментира, че през 2018 г. миграционният натиск е бил нисък. Той заяви, че през пролетта ни очаква малко завишение, защото обикновено през зимата спадаа. От силовото министерство обаче бяха категорични, че българските служби са подготвени за овладяване на ситуацията. Маринов заяви, че оградата навсякъде е в изправност и ако има малки нарушения, в резултат на метеорологичните условия, то те се отстраняват своевременно.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ре
   Реформатор- лаладжия
   27 -5
   16:09, 30 яну 2019
   Хвалят се едни на други а мигрантите си влизат както и когато си искат
   • Jo
    Jo
    18 -6
    19:28, 30 яну 2019
    Колко ли са я лъгали тази жена,но каквота и да казват вече няма кой балабурник да се излъже да гласува за Гроб.
  • 2
   Тр
   Три
   12 -1
   17:55, 30 яну 2019
   Това шега ли е ?
  • 3
   12
   123
   5 -1
   18:50, 30 яну 2019
   До кога ще слагате надписа на лицата на хората? Големи сте глупаци вършите си калпаво работата.

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
  24 яну 2020
  Последни новини