От х:

Днес в x:

Задържаха 842 мигранти, датският министър с висока оценка за опазване на границата

    842 мигранти са задържани през 2018 година на границата на България в Хасковска област. Чужденците са били арестувани при 104 случая за незаконно преминаване в страната ни от Гърция и Турция. Това съобщи вътрешният министър на България Младен Маринов, който заедно с министъра на имиграцията и интеграцията на Дания Ингер Стьойберг инспектираха граничната бразда с Турция тази сутрин.

    По време на срещата им бе обсъден миграционният натиск към България, както и техническите средства, с които опазваме българо-турската граница, която е вход към Европейския съюз. Двамата посетиха тристранния контактен център на Капитан Андреево, в който в реално време трите държави - България, Турция и Гърция обменят информация за граничния поток.

    Датският министър Ингер Стьойберг даде висока оценка за опазване на българската граница и подкрепи членството на страната ни в Шенген.

    Стана ясно още, че през миналата година общо 12 500 чужди граждани са направили опити да проникнат на територията на страната. Натискът е бил по-засилен през втората половина на годината на гръцката граница, където е нараснал с 40%. Това показва, че увеличението е 6 пъти спрямо предишните години.

    От своя страна Младен Маринов коментира, че през 2018 г. миграционният натиск е бил нисък. Той заяви, че през пролетта ни очаква малко завишение, защото обикновено през зимата спадаа. От силовото министерство обаче бяха категорични, че българските служби са подготвени за овладяване на ситуацията. Маринов заяви, че оградата навсякъде е в изправност и ако има малки нарушения, в резултат на метеорологичните условия, то те се отстраняват своевременно.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ре
      Реформатор- лаладжия
      27 -5
      16:09, 30 яну 2019
      Хвалят се едни на други а мигрантите си влизат както и когато си искат
      • Jo
        Jo
        18 -6
        19:28, 30 яну 2019
        Колко ли са я лъгали тази жена,но каквота и да казват вече няма кой балабурник да се излъже да гласува за Гроб.
    • 2
      Тр
      Три
      12 -1
      17:55, 30 яну 2019
      Това шега ли е ?
    • 3
      12
      123
      5 -1
      18:50, 30 яну 2019
      До кога ще слагате надписа на лицата на хората? Големи сте глупаци вършите си калпаво работата.

    Случаен виц

    Последни новини