От х:

Днес в x:

Роми излизат на протест пред МС

Ромският активист Лилияна Ковачева е подала жалба срещу вицепремиера Красимир Каракачанов заради негово изказване във Войводиново, в което той нарече ромите "нагли". Именно това провокира организирането и на протест пред сградата на Министерския съвет в понеделник.

Това, което ми потвърдиха в социалните мрежи е, че очаквам 200 души да бъдат на протеста. Той е мирен, с лозунги и искаме да изразим недоволството си от това, че ни накърниха достойнството. Смятам себе си за успял човек, отговорна съм и съм изминала достоен път от ромското гето до висшата администрация на България”, каза Ковачева в ефира на „Здравей, България”.

На въпроса какво смята за конкретния случай с нападението над командоса Валентин Димчев от двама братя роми, тя отговори: „Не искам да защитавам хора, които проявяват агресия, и се разграничавам от това. Нека законите да се прилагат с еднаква строгост към всички граждани”.

Активистката разкри, че се чувства пренебрегната от нападките, но добави, че има и други като нея от ромското общество.

Лилияна Ковачева обясни и защо някои роми имат различен живот от останалите.

Ако ние сме убедени и искаме нашите деца да бъдат образовани, трябва да в началото да бъде принудително, за да осъзнаят смисъла на образованието”, категорична бе тя.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини