От х:

Днес в x:

14 °C

Близките на починало българче в Кьолн искат независима медицинска експертиза

Независима медицинска експертиза и справедливост за смъртта на Селин поискаха в протестна подписка близките на 4-годишното момиченце от Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич нейният баща Нурджан Бехти. Около 800 близки на семейството излязоха на протест в немския град Кьолн и подготвиха протестна подписка. Тя е адресирана до канцлера, главния прокурор и министъра на здравеопазването на Федерална Република Германия. Близките са обезпокоени от опасността от манипулиране на резултатите от аутопсията на детето.

В протестната декларация се казва: „Българската общност в Германия, изразяваме възмущението си от небрежното действие на лекарите, работещи в клиниката в Кьолн, които от непрофесионализъм и небрежно поведение причиниха смъртта на Селин. Детето е било прието на в болницата при видимо увредено общо състояние, то е било изпратено в къщи без да бъдат направени рутинни изследвания и рентгенова снимка при наличието на оплаквания, че не може да диша. Тази небрежност и непрофесионализъм са довели до смъртта на Селин.

Родителите на Селин са силно обезпокоени от съмненията им за манипулиране на медицинската експертиза от аутопсията. Тези обстоятелства предизвикват у нас силно безпокойствие и несигурност. Българите сме миролюбив народ , научен да изкарва прехраната си с труд. Обстоятелствата в родната ни страна ни принудиха да емигрираме, но каква е цената?"

Към декларацията са приложени и събраните по време на протеста в Кьолн подписи. Бащата на малката Селин е Нурджан Бехти – известен ромски певец, който от няколко години работи в Германия.  Той е от село Воднянци, Добричко, а съпругата му е от с. Дянково. Двамата имат три деца – две момиченца и момченце, което е най-малкото. От няколко години живеят в Германия.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ту
  Тутракан
  7 0
  11:40, 4 яну 2019
  800 близки!Ебаси челядта.
 • 2
  Ай
  Айа
  8 -1
  11:41, 4 яну 2019
  Българче,ама като ги питаш кви са викат-турци сме
 • 3
  Хи
  хитлер
  6 -3
  17:01, 4 яну 2019
  Българче ама от най тъмно сините.От тях си имаме пре достатачно. Загубата не е голяма.
Последни новини