От х:

Днес в x:

18-годишен почина в Пловдивската болница, според родителите е лекарска грешка

18-годишно момче е починало в Пловдивската университетска болница "Свети Георги", след като е било хоспитализирано заради удар в главата. Според родителите до фаталния край се е стигнало след лекарска грешка.

Неглижиране от страна на медицинския екип на болницата - в това са убедени родителите на момчето.

Синът ни получи лека до средна мозъчна травма, сътресение. Вечерта след като беше извършен скенер, лекарят се колебаеше дали да го приеме или изпише и в крайна сметка го прие.

В неврохирургия той беше два дни, обясни бащата пред БНТ.

Ние с майка му видяхме как убиха нашето дете. Аз съм категоричен, че това, което извършиха, е недопустимо, разказва почерненият родител.

Родителите са възмутени от това, че когато са открили момчето в болничната стая, никой от персонала не се е отзовал веднага, а дежурната сестра е гледала сериал и им казала "спокойно", въпреки призивите да помогнат.

Аз допускам, че или лекарят е разпоредил да му дадат нещо успокоително, или медицинската сестра е решила това по свое усмотрение, допълни бащата.

По случая е назначена проверка, но резултати от нея все още няма.

За БНТ от болницата съобщиха, че цялата информация и документация по случая е предадена на Окръжна прокуратура. Образувано е следствено дело.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини