От х:

Днес в x:

Запечатаха бензиностанции в Свиленград и още три града заради нарушения

Властите затвориха пет бензиностанции на различни места в страната заради сериозни нарушения, сред тях и обект в Свиленград, съобщават от офиса на Националната агенцията по приходите в Хасково.

При съвместната проверка на Агенция „Митници“, МВР, НАП и Българския институт по метрология през изминалата седмица са запечатани и бензиностанции в Перник, Драгичево и Бургас. За част от нарушенията са образувани досъдебни производства.

По част от регистрираните нередности работи и Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

В една от бензиностанциите са засечени допълнителни устройства към фискалния апарат на обекта. по този начин са укривани пред НАП реалните доставки, наличните и проточените количества горива. В друг от обектите са открити неодобрен тип колонки.

Служителите на НАП, отговорни за принудително събиране на данъчни дългове, са иззели налични парични средства в два от обектите, заради непогасени налози. От три от бензиностанциите инспекторите от Агенция „Митници“ са иззели гориво, заради нарушения на акцизното законодателство. Задържани са общо над 14 000 литра гориво.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини