От х:

Днес в x:

Отровеният активист от Pussy riot: Бях приятел с един от убитите в ЦАР журналисти

Членът на групата Pussy riot ("Пуси райът") Пьотр Верзилов, за когото се смята, че е бил отровен с нервнопаралитично вещество, обвинява за това руското правителство.

Верзилов каза, че ще се завърне в Москва, когато приключи лечението му в берлинската болница "Шарите", за да продължи своята дейност като опозиционен активист.. Заедно с три от колежките си в протестната пънк група той бе осъден на 15 дни затвор, след като нахлуха на терена на финала на Световното първенство по футбол в Москва през лятото.

Лекарите, които го лекуват, казаха миналата седмица, че е много вероятно той да е бил отровен.

Запитан защо Кремъл може да е искал да го атакува с нервнопаралитично вещество, активистът казва, че това може да е свързано с тримата руски журналисти, убити в Централноафриканската република. Журналистите разследвали информации, че бойци от руска частна военна компания действали в ЦАР.

"Един от журналистите, убити (в ЦАР) в края на юли, беше мой близък приятел - руският продуцент на документални филми Александър Расторгуев", каза Верзилов. "Ние започнахме наше разследване . . ., за да разберем какво се е случило там", заяви той.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини