От х:

Днес в x:

Тюлен удари каякар в лицето с октопод (видео)

Каякар във водите около Нова Зеландя се “наслади” на необичайно близък поглед върху морския живот, когато тюлен хвърли октопод по него.

Кайл Мулиндер се радвал на слънчевия ден във водата покрай брега на Кайкура, когато бил ударен в лицето от пипалата на летящото създание.

Той и приятелите му наблюдавали битка между тюлен и огромен октопод в близост до каяците си, преди тюленът да изскочи от водата с другото животно между челюстите си.

“Намирахме се в средата на океана, когато изведнъж се появи огромен мъжки тюлен с октопод, който подхвърляше от векове. Не можех да повярвам какво се случва. Всичко стана толкова бързо, но усетих всички твърди части от октопода върху лицето си”, казва Мулиндер.

Мулиндер, който работи за Go Pro, монтирал камера на лодката си и запечатал странния инцидент.

Тюлените се хранят основно с риба, но не биха отказали и други източници на протеини, като октоподи, калмари, ракообразни и черупчести.

Водите около бреговете на Кайкура са известни с морския си живот, привлечен в региона от 50-километровия каньон Кайкура, който предизвиква необичайни морски течения, поддържащи богата хранителна верига.

През 2016, земетресение в региона предизвика огромно подводно свлачище, което уби голяма част от морските обитатели, включително тюлени, абалони и ракообразни. В месеците след земетресението, китовете и делфините, характерни за района, изчезнаха и това разпали страхове сред учените, че може да не се завърнат повече.

Източник: theguardian.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини