От х:

Днес в x:

Две стаи в Инфекциозно отделение в мизерия. МБАЛ: Ремонтираме ги веднага

    За мизерия в стаи в Инфекциозно отделение в МБАЛ сигнализира хасковлийка, която приложи и снимки. На тях се вижда падаща мазилка от стените, точно над леглата за пациентите. Жената е била там с болното си дете и е потресена от мизерната обстановка в стаите.

    Хасковлийката има и други оплаквания, но поради желанието й за анонимност от болницата отказаха да ги коментират.

    Директорът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов обясни, че става дума само за два бокса в отделението, в които обикновено не настанявали пациенти. “Спецификата на Инфекциозно отделение е такава, че не може да се събират в една стая пациенти с различни инфекциозни заболявания. Затова, макар че отделението разполага с достатъчно легла – 25 по клинична пътека, а средният брой на пациентите е 12-13, понякога се налага да ги използват”.

    Други пациенти на отделението обаче изказаха задоволство от обстановката и отношението на медиците към тях. Сред тях е и 65-годишната хасковлийка Гинка Атанасова, която попаднала там след натравяне с горчиви бадеми. Тя вече е излекувана и й предстои изписване.

    В Инфекциозна отделение преди 7-8 години бе правен основен ремонт, но очевидно не са били подменени водопроводните тръби. От избилата влага пък мазилката пада. Днес д-р Гелов изпрати майстори в Инфекциозно, които да направят ремонт в двата бокса.

    “От 2012 година хасковската болница не е получавала от министерството средства за капиталови разходи. Правим каквото можем със собствени средства”, каза още шефът на МБАЛ. Той допълни, че според новите правила в министерството на здравеопазването всеки лев за по-сериозен ремонт трябва да се съгласува с тях, независимо дали се прави със собствени средства или с пари от държавата".

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Пи
      Пипитота
      29 -4
      13:25, 25 сеп 2018
      То да само стаите в Инфекциозно ...
      Идете и разгледайте и АГО там има стай в укаено състояние къде лежат и оперирани ..... Но иначе всички са със самочувствие до небето защото пациентите са на зор но ако става дума за тяхни близки няма да е така а ще са в най хубавите стай и с привилегии..... Но нека да не забравяме че живеем в БЪЛГАРИЯ
      • Ак
        Акушерка
        12 -17
        13:46, 25 сеп 2018
        В АГО само преди няколко месеца бе направен ремонт Виж коментара
    • 2
      Чи
      читателка
      29 -3
      14:58, 25 сеп 2018
      Истината е, че условията са мизерни, а отношението към пациентите грубо! Бог да пази пациентите, никога да не попадат там!
    • 3
      Ло
      локомотива
      18 -1
      15:16, 25 сеп 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Ма
      мастикаджия
      15 0
      19:24, 25 сеп 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 5
      Ив
      Ива
      10 0
      19:49, 25 сеп 2018
      Преди месец детето ми беше в инфекциозно . Нормално отношение имаше само от лекари !!!!! Благодаря на д-ри Донев , Запрянова , Стратиев и Кинова. В това отделение дори и санитарката може да ти се развика ако я помолиш да мине още веднъж с палка . Да не дава господ пак да ходим там .
    • 6
      Ке
      Кенанския Маймун
      4 0
      03:01, 26 сеп 2018
      Така е при партия ГРОБ за Народ
    Последни новини