От х:

Днес в x:

Fisker готви евтин хибрид

Този път това ще е масов автомобил, който ще е много по-евтин отколкото четиривратия седан Karma

Aмериканската компания Fisker Automotive планира да пусне на пазара нов модел, но това ще стане до две години. Този път това ще е масов автомобил, който ще е много по-евтин отколкото четиривратия седан Karma.

Той ще се появи в началото на 2010 г. при американските дилъри на марката, по-късно ще видим и негова версия кабриолет, а по-късно - и новия модел, който обаче ще е със съвършено различна от Karma конструкция, но отново ще е хибрид.

Според самия Хенрих Фискер за разработването и пускането му в производство компанията се е обърнала към американското министерство по енергетика. Ако то отпусне средства за Fisker Automotive, първите серийни варианти на автомобила ще бъдат готови след двайсет и девет месеца.

Припомняме, че серийната версия на седана Fisker Karma бе представена на изложението в Детройт тази година.

Моделът е с хибридна силова установка, която се състои от два електромотора с мощност 403 к.с., съчетани с 2,0-литров бензинов силов агрегат с турбокомпресор и максимална мощност 260 к.с., използван за дозареждане на литиевите батерии. Седанът се произвежда във финландската фабрика Valmet.
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини